239
Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε πρόσφατη ομιλία του | Intimenews

Παρίσι: Επεισόδιο Βαρουφάκη με αστυνομικό στο αεροδρόμιο [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2019, 10:33
Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε πρόσφατη ομιλία του
|Intimenews

Παρίσι: Επεισόδιο Βαρουφάκη με αστυνομικό στο αεροδρόμιο [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2019, 10:33

Αντιπαράθεση με αστυνομικό στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ του Παρισιού είχε το Σάββατο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ενας από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο περιστατικό δήλωσε ότι επιθυμεί να υποβάλει μήνυση εναντίον του για εξύβριση.

Η αστυνομία συνόρων της Γαλλίας πραγματοποιούσε έλεγχο κατά την έξοδο από αεροπλάνο της Aegean Airlines, που είχε αναχωρήσει από το Κάιρο και είχε περάσει από την Αθήνα.

«Ενα άτομο έσπρωξε τους αστυνομικούς και κρατήθηκε. Στη συνέχεια εκνευρίστηκε και άρχισε να μιλά άσχημα και να έχει απειλητική συμπεριφορά», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο κ. Βαρουφάκης ταξίδευε με «κανονικό διαβατήριο», το οποίο και έλεγξε ο αστυνομικός.

«Τη στιγμή που οι αγκώνες μας ακούμπησαν ο ένας τον άλλο, αντέδρασε βίαια. Με κακοποίησε, χρησιμοποιώντας φυσική βία» δήλωσε ο έλληνας πολιτικός στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων προσθέτοντας ότι στη συνέχεια ο αστυνομικός άρπαξε το διαβατήριό του και του είπε να στηθεί στον τοίχο.

Σε βίντεο μετά το επεισόδιο φαίνεται ο κ. Βαρουφάκης οργισμένος να αποκαλεί τον αστυνομικό «όνειδος για τη γαλλική αστυνομία» και να απαιτεί να παρουσιαστεί μπροστά του υψηλόβαθμος αξιωματικός.

Οπως είπε ο πρώην υπουργός, «ο αστυνομικός έπιανε πολύ χώρο» και γι’ αυτό τον λόγο όταν προσπάθησε ο ίδιος να τον προσπεράσει, ο αστυνομικός τον έσπρωξε, του άρπαξε το διαβατήριο και του είπε να σταθεί στον τοίχο.

Ο κ. Βαρουφάκης άρχισε να φωνάζει ότι ο αστυνομικός είναι ντροπή του έθνους του και απαίτησε να έρθει ανώτερός του.

Στο σημείο έφτασαν και άλλοι αστυνομικοί, οι οποίοι μετά από έλεγχο, επέστρεψαν το διαβατήριο στον κ. Βαρουφάκη και του επέτρεψαν να φύγει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...