311
Επισκέπτες στον Πύργο του Αϊφελ ανεβαίνουν στο μνημείο αναγκαστικά από τις σκάλες, την Πέμπτη | REUTERS

Παρίσι: 674 σκαλιά περιμένουν τους επισκέπτες του Πύργου του Αϊφελ, που άνοιξε ξανά μετά το lockdown

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2020, 14:29
Επισκέπτες στον Πύργο του Αϊφελ ανεβαίνουν στο μνημείο αναγκαστικά από τις σκάλες, την Πέμπτη
|REUTERS

Παρίσι: 674 σκαλιά περιμένουν τους επισκέπτες του Πύργου του Αϊφελ, που άνοιξε ξανά μετά το lockdown

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2020, 14:29

Περισσότεροι ήταν οι δημοσιογράφοι που έφτασαν στο Παρίσι από όλο τον κόσμο, παρά οι επισκέπτες, την Πέμπτη στον Πύργο του Αϊφελ, την πρώτη ημέρα που άνοιξε ξανά, μετά το lockdown το διάσημο μνημείο του Παρισιού.

Ο πύργος είχε κλείσει πριν 104 ημέρες, το μεγαλύτερο διάστημα που έχει παραμείνει κλειστός από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Βέβαια, το γεγονός ότι οι επισκέπτες ήταν λίγοι δεν προκαλεί εντύπωση, αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι λόγω του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού δεν λειτουργούν τα ασανσέρ, κάτι που σημαίνει ότι όποιος θέλει να ανεβεί στο μνημείο, πρέπει να χρησιμοποιήσει τα 674 σκαλιά του.

Το τελευταίο επίπεδο του πύργου, που έχει ύψος 324 μέτρων θα παραμείνει, προς το παρόν, κλειστό.

Ορισμένοι από τους πρώτους επισκέπτες του Πύργου του Αϊφελ, την Πέμπτη

Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Αϊφελ, τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής είναι αυστηρά και η χρήση της προστατευτικής μάσκας υποχρεωτική για όλους τους επισκέπτες άνω των 11 ετών.

«Για να εξασφαλίσουμε ότι όσοι ανεβαίνουν δεν θα διασταυρώνονται στις σκάλες με εκείνους που θα κατεβαίνουν, η άνοδος θα επιτρέπεται από την ανατολική κολόνα και η κάθοδος από την δυτική κολόνα του Πύργου», δήλωσε ο διαχειριστής του, ενώ κάθε φορά στα δύο επίπεδά του θα επιτρέπεται να βρίσκεται ένας περιορισμένος αριθμός επισκεπτών.

«Το υψηλότερο επίπεδο θα παραμείνει κλειστό, καθώς οι ανελκυστήρες που μεταφέρουν τους επισκέπτες από το δεύτερο στο τρίτο είναι μικρής χωρητικότητας. Πιθανόν να ανοίξει και πάλι στη διάρκεια του καλοκαιριού».

Σύμφωνα με τον διαχειριστή, θα υπάρχουν ενδείξεις στο έδαφος, ώστε να εξασφαλίζεται ότι οι επισκέπτες τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και «καθημερινά θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται οι δημόσιοι χώροι του πύργου».

Το μνημείο, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 1889, δέχεται περίπου επτά εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, σχεδόν τα τρία τέταρτα από αυτούς από το εξωτερικό.

Το μουσείο του Λούβρου θα ανοίξει και πάλι στις 6 Ιουλίου, ενώ πρόσφατα άνοιξε το Ανάκτορο των Βερσαλλιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...