230
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε παλαιότερη έξοδό του από τις φυλακές | Nikos Christofakis / SOOC

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τη μη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2019, 13:01
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε παλαιότερη έξοδό του από τις φυλακές
|Nikos Christofakis / SOOC

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τη μη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2019, 13:01

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρενέβη στην υπόθεση της απόρριψης του αιτήματος του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα για τη χορήγηση τετραήμερης άδειας, ζητώντας να μελετήσει το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου και τον ιατρικό του φάκελο.

Ακόμη, ζήτησε την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής και το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύεται ο Κουφοντίνας μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου και -όπως έχει δηλώσει- δεν προτίθεται να σταματήσει.

Σε περίπτωση κατά την οποία η εισαγγελέας έχει διαφορετική άποψη από την κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου, έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την αναίρεση του βουλεύματος.

Νωρίτερα την Παρασκευή, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου ομόφωνα απέρριψε τη νέα αίτηση του Κουφοντίνα για χορήγηση νέας άδειας. Οι δικαστές έκριναν ότι μπορεί να πληροί τις τυπικές, αλλά δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Ο Κουφοντίνας νοσηλεύεται από την περασμένη Δευτέρα στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία την τέταρτη ημέρα της απεργίας πείνας, επειδή τού αρνήθηκαν την έβδομη κατά σειρά άδεια που είχε αιτηθεί.

Μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου, εξετάστηκε από τους γιατρούς και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Εκτοτε κρατείται φρουρούμενος σε ειδικό χώρο, σε υπόγειο του νοσηλευτικού ιδρύματος, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδρασή του, καθώς θεωρεί τις συνθήκες κράτησής του «απάνθρωπες και βάναυσες».

Αρνείται να δεχτεί όχι μόνο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και τροφή και νερό σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...