332
| ΙΝΤΙΜΕnews

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα έκτροπα της Σταυρούπολης ζήτησε η Νίκη Κεραμέως

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2021, 11:41
|ΙΝΤΙΜΕnews

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα έκτροπα της Σταυρούπολης ζήτησε η Νίκη Κεραμέως

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2021, 11:41

Αφού το σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης μετατράπηκε επί δύο ημέρες σε πεδίο μάχης μεταξύ ακροδεξιών κουκουλοφόρων –υπό την «ομπρέλα» μάλιστα της εκτός νόμου Χρυσής Αυγής– και φοιτητών που διαμαρτύρονταν για τη δράση τού εν λόγω θύλακα στο σχολείο, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα.

«Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Και γνωστοποιείται ότι με αναφορά της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης «ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης».

«Η βία δεν είναι ανεκτή σε κανένα κράτος δικαίου. Και εμείς, αυτή η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα σχολεία μας χώρος αντιπαράθεσης, για κανέναν λόγο, έστω κι αν εμμέσως εμπλεκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία. Το σχολείο θα ανοίξει άμεσα, θα λυθεί το θέμα με την παρέμβαση όλων των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων», δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Το θέμα», σημείωσε, «δεν είναι αμιγώς παιδαγωγικό. Ξεφεύγει από τα όρια του υπουργείου Παιδείας εκεί που έχει φτάσει. Εμείς, όμως, επειδή διαμορφώνουμε συνειδήσεις, διαμορφώνουμε χαρακτήρες, θέλουμε ένα ανοιχτό σχολείο, που θα εγγυάται την ασφάλεια των μαθητών μας, αλλά και την απαρέγκλιτη τήρηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, είμαστε εκεί με τα στελέχη μας, παίρνουμε όλα τα μέτρα, διαφυλάσσουμε πρωτίστως την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών».

Επισημαίνοντας ότι υπάρχει διαρκής επικοινωνία με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, ο γ.γ. διαβεβαίωσε ότι «όλος ο μηχανισμός των στελεχών της εκπαίδευσης είναι επί ποδός και συμβάλλει στην επίλυση».

«Παράλληλα –τόνισε– είμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την Εισαγγελία και τις αστυνομικές αρχές ώστε να διευθετηθεί άμεσα το θέμα. Δεν είναι στη φιλοσοφία μας όλες αυτές οι έκνομες ενέργειες. Θα αποδοθούν αυστηρές ευθύνες σε αυτούς που θα αποδειχθεί ότι έχουν προβεί σε τέτοιες ενέργειες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...