227
Οι κοινωνικές αποστάσεις είναι απαραίτητες | Intime

Παρατείνονται μέχρι τέλος Ιουλίου τα μέτρα στις παραλίες

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2020, 11:55
Οι κοινωνικές αποστάσεις είναι απαραίτητες
|Intime

Παρατείνονται μέχρι τέλος Ιουλίου τα μέτρα στις παραλίες

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2020, 11:55

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η ισχύς των μέτρων για τις παραλίες, ενώ, όπως ανέφερε την Πέμπτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, δεν αποκλείεται η απόφαση για την απαγόρευση στα πανηγύρια να παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου (εδώ).

Συγκεκριμένα η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών για τους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε οργανωμένες ιδιωτικές και μη παραλίες στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, ισχύος από τις 18.6.2020 έως και τις 2.7.2020» (B’ 2420), όπως αυτή παρατάθηκε με την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.41734/2.7.2020 όμοια κοινή απόφαση των ιδίων υπουργών (Β’ 2704) παρατείνεται, από τη λήξη της έως και τις 31.7.2020.

Κάτι που σημαίνει ότι ισχύουν ακριβώς τα ίδια μέτρα, αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Από τη δραστηριότητα της νόσου στη χώρα μας θα εξαρτηθεί εάν θα κλείσουν παραλίες ή θα χαλαρώσουν κάποια από τα μέτρα.

Ο υφυπουργός ζήτησε από τους πολίτες εάν βλέπουν ότι δεν τηρούνται τα μέτρα, να αντιδρούν και να ζητούν την εφαρμογή τους και υπενθύμισε πως λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1520 για καταγγελίες.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι τα μέτρα για τη μη μετάδοση του κορονοϊού είναι δυναμικά, συμπλήρωσε πως δεν θα επαναληφθεί ένα γενικό lockdown αλλά θα ληφθούν μέτρα τοπικής κλίμακας όπου χρειαστεί και τόνισε ότι «δεν θέλουμε να πατήσουμε φρένα πουθενά στην οικονομία μας».