236
H Κάλυμνος θα μείνει σε αυστηρό lockdown για τουλάχιστον ως τις 24 Μαΐου | Shutterstock

Παράταση του lockdown στην Κάλυμνο – ανησυχία για άλλα πέντε νησιά

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2021, 23:21
H Κάλυμνος θα μείνει σε αυστηρό lockdown για τουλάχιστον ως τις 24 Μαΐου
|Shutterstock

Παράταση του lockdown στην Κάλυμνο – ανησυχία για άλλα πέντε νησιά

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2021, 23:21

H Ελλάδα μπορεί να έχει ανοίξει τον τουρισμό της και να διαφημίζει το Αιγαίο, αλλά ένα νησί της είναι σε αυστηρό lockdown, ενώ υπάρχει μεγάλη ανησυχία και για άλλα πέντε!

Το Σάββατο το βράδυ η Πολιτική Προστασία αποφάσισε την παράταση των ειδικών περιοριστικών μέτρων στην Κάλυμνο τουλάχιστον έως και τη Δευτέρα 24 Μαΐου στις 06:00 καθώς η Covid-19 βρίσκεται ακόμα σε έξαρση (το Σάββατο υπήρχαν 242 ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νησί).

«Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό παρά τη μικρή πτώση των τελευταίων 24ώρων στην Κάλυμνο. Αποφασίστηκε για ακόμα μια εβδομάδα να παραμείνει το νησί σε ειδικό καθεστώς και όλα δείχνουν ότι, εφόσον συνεχιστεί η πτώση των κρουσμάτων, θα είναι και η τελευταία», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για να προσθέσει: «Λίγη υπομονή ακόμα από τους κατοίκους και επιμονή στα μέτρα, έτσι ώστε η άρση των ειδικών μέτρων να γίνει με ασφάλεια και χωρίς ρίσκα και τα όμορφα νησιά μας να επανέλθουν στην κανονικότητα τους».

Την ίδια ώρα όμως που υπάρχει η υπόσχεση για επάνοδο στην κανονικότητα, καμπανάκι έχει σημάνει από τους επιστήμονες που ανησυχούν για επιδημιολογικές εξάρσεις και ειδικότερα σε νησιά όπως η Ικαρία, η Κάρπαθος, η Κέρκυρα, η Νάξος και η Σκιάθος.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στα συγκεκριμένα νησιά τα κρούσματα κορονοϊού καταγράφονται σε νεαρότερες ηλικίες 20-36 ετών, δηλαδή πληθυσμούς που δεν είχαν πρόσβαση στο εμβόλιο έως τώρα, και προέρχονται από ενδοοικογενειακή μετάδοση και συναθροίσεις.

Αυτό όπως αναφέρεται έχει ως αποτέλεσμα την πτώση του μέσου όρου των κρουσμάτων στα 40 χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...