359
Τουλάχιστον ακόμη μία εβδομάδα με περιοριστικά μέτρα η Αττική | George Vitsaras /SOOC

Παράταση του lockdown για μία εβδομάδα στην Αττική και πιο αυστηρά μέτρα εισηγούνται οι ειδικοί

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 26 Φεβρουαρίου 2021, 13:07
Τουλάχιστον ακόμη μία εβδομάδα με περιοριστικά μέτρα η Αττική
|George Vitsaras /SOOC

Παράταση του lockdown για μία εβδομάδα στην Αττική και πιο αυστηρά μέτρα εισηγούνται οι ειδικοί

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 26 Φεβρουαρίου 2021, 13:07

Σε ψηφοφορία τέθηκε για ακόμη μία φορά η παράταση του lockdown στην τηλεσυνεδρίαση της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Παρασκευής.

Καθώς όμως το νεότερο, αρνητικό, δεδομένο είναι το εξαιρετικά αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη πρωτεύουσα, οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν χωρίς δεύτερη σκέψη την παράταση των περιοριστικών μέτρων για τουλάχιστον ακόμη μία εβδομάδα, ενώ αναμένεται να προτείνουν και νέα περιοριστικά μέτρα.

Τις ανακοινώσεις θα κάνει στις 6 μ.μ. ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ηδη οι λοιμωξιολόγοι της υποεπιτροπής που συνεδρίαζαν χθες και προχθές έχουν μελετήσει όλα τα δεδομένα των τελευταίων ημερών και η εικόνα στην Αττική δεν μοιάζει ικανοποιητική έπειτα από εβδομάδες περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον μέχρι τώρα σχεδιασμό είναι να παραμείνει σε lockdown η Αττική για μία εβδομάδα και ακολούθως να ανοίξει το λιανεμπόριο, σε πρώτη φάση με click away και αμέσως μετά με click in shop και με τη χρήση ξεχωριστού κωδικού SMS στο 13032. Για την επαναλειτουργία των σχολείων θα πρέπει να περιμένουμε μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας…

Ολα αυτά, βέβαια, στην περίπτωση που ξεκινήσει η σταθεροποίηση των κρουσμάτων ή στην καλύτερη περίπτωση υπάρξει πτώση, αλλά έχουν μειωθεί και οι νοσηλείες στις ΜΕΘ, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί μετά την αύξηση των νοσηλειών τις τελευταίες ημέρες που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας (εδώ) την Τετάρτη.

Πάντως, οι ειδικοί εξακολουθούν να ανησυχούν για τη μετάδοση του κορονοϊού εντός των σπιτιών, καθώς τα πολύμηνα περιοριστικά μέτρα έχουν οδηγήσει τους πολίτες να συγκεντρώνονται εκεί.

Γι’ αυτό άλλωστε και οι ειδικοί της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας συχνά πυκνά κάνουν έκκληση να περιοριστούν οι συνευρέσεις σε σπίτια (εδώ), καθώς αυτές πιστεύουν ότι αποτελούν πλέον τη βασική πηγή διασποράς.

Ωστόσο, δεν αποκλείουν και την επικράτηση του πιο μεταδοτικού, μεταλλαγμένου στελέχους της Βρετανίας (εδώ), ένα σενάριο που αν επιβεβαιωθεί, θα οδηγήσει σε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Διευκρινίζεται ότι τα περιστατικά της βρετανικής μετάλλαξης στη χώρα μας έχουν φτάσει τα 990 (εδώ), κάτι που σημαίνει ότι πλέον δεν μπορεί να ελεγχθούν με ιχνηλάτηση επαφών και να περιοριστούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...