296
Ο Νίκος Παππάς στη Βουλή: «παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή» | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο ψήφισε η Βουλή

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2021, 20:03
Ο Νίκος Παππάς στη Βουλή: «παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή»
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο ψήφισε η Βουλή

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2021, 20:03

Υπέρ της πρότασης της προανακριτικής επιτροπής να ασκηθεί δίωξη κατά του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, για το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή» στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 ψήφισε την Τετάρτη η Ολομέλεια της Βουλής.

Η πρόταση για την παραπομπή έλαβε 178 «ναι» και 86 «όχι». Επιπλέον, 12 βουλευτές δήλωσαν «παρών» ενώ υπήρξε και ένα άκυρο. Αλλοι 22 απείχαν ενώ ο ίδιος ο κ. Παππάς δεν είχε δικαίωμα ψήφου.

Από τις αγορεύσεις που είχαν προηγηθεί, είχε διαφανεί ότι η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής θα ψήφιζαν υπέρ της πρότασης και ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψήφιζε. Το ΚΚΕ είχε δηλώσει «παρών» ενώ το ΜεΡΑ25 και η Ελληνική Λύση είχαν επιλέξει την αποχή.

Σημειώνεται ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής αριθμούν 180 βουλευτές (158 ΝΔ, 22 Κίνημα Αλλαγής), του ΣΥΡΙΖΑ 86 (ψήφισαν 85 πλην του κ. Παππά), του ΚΚΕ 15, της Ελληνικής Λύσης 10 και του ΜέΡΑ 9.

Είχαν αποχωρήσει από τη διαδικασία συζήτησης στην ολομέλεια, και δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία οι 10 βουλευτές της Ελληνικής Λύσης και οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ25. Τέλος, απουσίασαν από την ψηφοφορία τρεις βουλευτές του ΚΚΕ.

Μετά την παραπάνω απόφαση της Βουλής, το σώμα θα προχωρήσει στην κλήρωση των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου, του Δικαστικού Συμβουλίου και της εισαγγελικής αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Δήλωση Παππά

Aπτόητος  από την απόφαση για παραπομπή του για το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή» στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ο Νίκος Παππάς δήλωσε:

«Η πλειοψηφία συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματικής της σκοπιμότητας. Η ΝΔ (σσ: αποσιωπά την αρνητική γι αυτόν ψήφο του ΚΙΝΑΛ) ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της, υπερψηφίζοντας ένα πόρισμα που ανακαλεί τον κορμό της κατηγορίας εναντίον μου. Και μάλιστα, με διαρροές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...