402
Ο σέρβος τενίστας, εδώ σε αγώνα τον Δεκέμβριο, ζήτησε εξαίρεση, αλλά κατά τον αυστραλό πρωθυπουργό, οι εξηγήσεις εν ήταν επαρκείς | REUTERS/Susana Vera/File Photo

Παραμένει στην Αυστραλία, αλλά υπό περιορισμό, ο ανεμβολίαστος Τζόκοβιτς

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2022, 10:42
Ο σέρβος τενίστας, εδώ σε αγώνα τον Δεκέμβριο, ζήτησε εξαίρεση, αλλά κατά τον αυστραλό πρωθυπουργό, οι εξηγήσεις εν ήταν επαρκείς
|REUTERS/Susana Vera/File Photo

Παραμένει στην Αυστραλία, αλλά υπό περιορισμό, ο ανεμβολίαστος Τζόκοβιτς

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2022, 10:42

Στον αέρα είναι η συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Αυστραλιανό Οπεν καθώς οι αυστραλιανές αρχές τού ακύρωσαν τη βίζα και ζήτησαν να φύγει από τη χώρα ο νούμερο ένα τενίστας του κόσμου.

Νωρίτερα αναγκάστηκε να περιμένει για αρκετές ώρες στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

Οι δικηγόροι του άσκησαν έφεση στην απόφαση, αφού, όπως σημειώνουν, ο σέρβος τενίστας που δεν έχει εμβολιαστεί είχε λάβει ιατρική εξαίρεση, αλλά η ομάδα του δεν συμπλήρωσε τη σωστή βίζα. Πάντως, σύμφωνα με το The Age, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει επιδείξει επαρκή στοιχεία γι΄ αυτήν την ιατρική εξαίρεση.

Για την ώρα έχει μεταφερθεί σε ξενοδοχείο καραντίνας και η συζήτηση στο δικαστήριο για την απέλαση έχει πάρει αναβολή για τη Δευτέρα.

Το ξενοδοχείο καραντίνας όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μεταφερθεί ο σέρβος τενίστας | AAP Image/Joel Carrett via REUTERS

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν προσκόμισε επαρκείς αποδείξεις για την ιατρική εξαίρεση που έλαβε, ούτε προσκόμισε την βίζα που χρειάζονταν για να εισέλθει στην Αυστραλία, δήλωσε από την πλευρά του ο αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον. «Οι κανόνες είναι κανόνες», τόνισε ο ίδιος.

Τον Δεκέμβριο η αυστραλιανή ομοσπονδία αντισφαίρισης είχε ορίσει κανόνες εξαίρεσης για τους αθλητές, οι οποίοι θα μπορούν να μπουν στην πολιτεία της Βικτώριας (όπου διεξάγονται οι αγώνες) χωρίς να περάσουν από 14ήμερη καραντίνα. Ο Τζόκοβιτς, γράφει ο Guardian, είχε λάβει εξαίρεση, η φύση της οποίας δεν είναι γνωστή.

Ο έλεγχος ήταν πολύ αυστηρός και έγινε χωρίς να είναι γνωστά τα στοιχεία του αθλητή που ζητεί εξαίρεση. Οπως προσθέτει ο Guardian, εκ των υστέρων έγινε γνωστό ότι ακυρώθηκε η συμμετοχή 17χρονου ινδού τενίστα που δεν έχει εμβολιαστεί γιατί όμως η Ινδία δεν έχει εγκρίνει ακόμη τον εμβολιασμό ανηλίκων.

Ο Τζόκοβιτς στον ειδικό χώρο ελέγχου διαβατηρίων στο αεροδρόμιο της Μελβορύνης (via REUTERS)

Το ζήτημα πήρε και διεθνείς διπλωματικές διαστάσεις, καθώς ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατηγόρησε την Αυστραλία για «κακή μεταχείριση» στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Μόλις είχα τηλεφωνική συνομιλία με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Είπα στον Νόβακ ότι όλη η Σερβία είναι μαζί του και ότι οι Αρχές μας λαμβάνουν όλα τα μέτρα για να σταματήσουν την παρενόχληση του καλύτερου τενίστα στον κόσμο το συντομότερο δυνατό», έγραψε σε μήνυμά του στο Instagram.

«Η Σερβία θα αγωνιστεί για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. Ο Νόβακ είναι δυνατός, όπως όλοι τον ξέρουμε», προσθέτει ο σέρβος ηγέτης, ο οποίος κάλεσε για εξηγήσεις τον αυστραλό πρεσβευτή στο Βελιγράδι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...