201
Ο Μάνφρεντ Βέμπερ σε φωτογραφία Αρχείου | GettyImages

Παραμένει πρόεδρος του ΕΛΚ ο Μάνφρεντ Βέμπερ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2022, 15:36
Ο Μάνφρεντ Βέμπερ σε φωτογραφία Αρχείου
|GettyImages

Παραμένει πρόεδρος του ΕΛΚ ο Μάνφρεντ Βέμπερ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2022, 15:36

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε την Τρίτη στις εργασίες του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας (περισσότερα εδώ).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών επανεκλέχθηκε πρόεδρος του ΕΛΚ ο Μάνφρεντ Βέμπερ ενώ ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του μέχρι σήμερα ειδικού συμβούλου του Πρωθυπουργού για τα ευρωπαϊκά θέματα με έδρα τις Βρυξέλλες, Θανάση Μπακόλα, για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΕΛΚ.

Ο Βέμπερ εξελέγη πρόεδρος με 447 ψήφους υπέρ σε σύνολο 502 ενώ δεν υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι.

Όπως ανέφερε το POLITICO την περασμένη εβδομάδα, ο Βέμπερ έχει ήδη εκπονήσει σχέδια για ανασχηματισμό των ανώτερων βαθμίδων του ΕΛΚ και ορισμένα μέλη ελπίζουν ότι η ενοποιημένη εξουσία του Βέμπερ θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και την προβολή του ΕΛΚ. Ως πρόεδρος του ΕΛΚ, η δουλειά του θα είναι να επικεντρωθεί στην εκλογή κεντροδεξιών υποψηφίων στις χώρες της ΕΕ, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να ηγείται των νομοθετικών προσπαθειών του κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε συνέντευξή του πριν από την εκλογή του, ο Βέμπερ είπε σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει περισσότερη «ηγετικότητα». Υποστήριξε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού και την κατάργηση του δικαιώματος άσκησης βέτο από μεμονωμένες χώρες της ΕΕ, η οποία καθυστερεί αποφάσεις σε τομείς όπως η εξωτερική πολιτική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...