154
Ο Ταγίπ Ερντογάν | Kayhan Ozer/Presidential Palace/Handout via REUTERS

Παραλήρημα Ερντογάν και απειλές για αιματοκύλισμα

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2018, 10:26
Ο Ταγίπ Ερντογάν
|Kayhan Ozer/Presidential Palace/Handout via REUTERS

Παραλήρημα Ερντογάν και απειλές για αιματοκύλισμα

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2018, 10:26

Νέο «παραλήρημα» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον όλων. Ανεβάζοντας την ένταση των προκλήσεων και απειλών, ο τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία του στη Σαμψούντα, με πολεμικές ιαχές περιέγραψε το όραμά του για το πώς θα ξαναγίνει μεγάλη η Τουρκία: με… αιματοκύλισμα!

«Την μεγάλη (ισχυρή) Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές!» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, με αφορμή την πρόσφατη κατάληψη της  Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τους συμμάχους τους σύρους αντάρτες.

Και συνέχισε ο «σουλτάνος», λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που χάραξαν. Μετά το Αφρίν ξεκινά η ανάσταση.
Αυτοί που πιστεύουν πως οι παρατηρήσεις μου είναι μπλόφες ή άδεια ρητορική θα δουν πως το λάθος τους είναι θανάσιμο. Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αισθήματα του λαού. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...