280
O τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από «σουλτάνος» έγινε ληξίαρχος και έβγαλε Ελληνα τον ανυπόφορο στο σαράι Ιμάμογλου | Reuters

Παραλήρημα Ερντογάν για τις «ελληνικές ρίζες» του Ιμάμογλου

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2019, 21:32
O τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από «σουλτάνος» έγινε ληξίαρχος και έβγαλε Ελληνα τον ανυπόφορο στο σαράι Ιμάμογλου
|Reuters

Παραλήρημα Ερντογάν για τις «ελληνικές ρίζες» του Ιμάμογλου

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2019, 21:32

Σε ένα ακόμη εθνικιστικό παραλήρημα επιδόθηκε τις τελευταίες ώρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πλήξει τον αντίπαλο του κόμματός του και υποψήφιο για την δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της 23ης Ιουνίου.

Ο τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον 49χρονο Ιμάμογλου πως κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό την ελληνική του καταγωγή.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης του CHP για τον δημαρχιακό θώκο της μεγαλύτερης τουρκικής πόλης έχει ρίζες από τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, και συγκεκριμένα από την Τραπεζούντα, τόπο καταγωγής πολλών Ποντίων Ελλήνων.

Βέβαια, αυτό που δεν λέει ο Ερντογάν είναι ότι και ο ίδιος ελκύει την καταγωγή του από τα ίδια μέρη και συγκεκριμένα από τη Ριζούντα, πλησίον της Τραπεζούντας.

Μιλώντας στους βρετανικούς Times, ο Ιμάμογλου ξεκαθάρισε πως «αν όντως είχα ελληνική καταγωγή, δεν θα είχα πρόβλημα να το παραδεχθώ. Εμείς οι Τούρκοι διαθέτουμε μια κουλτούρα που σέβεται και τα 82 εκατ. των πολιτών μας, δίχως να κάνει διακρίσεις καταγωγής».

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Περίπου τα ίδια επανέλαβε και την Τετάρτη το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Τραπεζούντας, όπου μίλησε πρώτη φορά μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του.

«Ο Εκρέμ είναι Ελληνας, λένε. Εγώ, αν ήμουν στη θέση σας, θα γελούσα με αυτούς. Και το γιουχάισμα ακόμη κουράζει. Τι είναι, ρωτάνε. Ο Εκρέμ είναι Πόντιος! Είναι τρομοκράτης! Ο Αλλάχ να τους δίνει φώτιση» ανέφερε.

Και όλα αυτά, την ώρα που οι δηµοσκοπήσεις δίνουν στον υποψήφιο της κεµαλικής αντιπολίτευσης ένα προβάδισµα έναντι του πρώην πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίµ που υποστηρίζεται από το ΑΚΡ του Ερντογάν έως και 4 µονάδες στις εκλογές της 23ης Ιουνίου.

Εξ ου και το σύνθημα των οπαδών του Ιμάμογλου «Hersey cok guzel olacak», δηλαδή «όλα θα πάνε καλά»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...