260
Ο Νιλ Πάρις που παραδέχθηκε ότι έβλεπε πορνό μέσα στη Βουλή και κατά τη διάρκεια συνεδρίασης | John Keeble/Getty Images

Παραιτήθηκε ο βουλευτής που παρακολούθησε πορνό σε συνεδριάσεις της βρετανικής Βουλής

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2022, 18:05
Ο Νιλ Πάρις που παραδέχθηκε ότι έβλεπε πορνό μέσα στη Βουλή και κατά τη διάρκεια συνεδρίασης
|John Keeble/Getty Images

Παραιτήθηκε ο βουλευτής που παρακολούθησε πορνό σε συνεδριάσεις της βρετανικής Βουλής

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2022, 18:05

Την παραίτησή του υπέβαλε ο βουλευτής των Συντηρητικών Νιλ Πάρις, αφού παραδέχτηκε τελικά το Σάββατο ότι παρακολούθησε δύο φορές πορνό στο κινητό του τηλέφωνο κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο Νιλ Πάρις, βουλευτής των Τόρις από το 2010, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από το κυβερνών κόμμα, αφότου παραδέχτηκε ο ίδιος το περιστατικό στην Επιτροπή Δεοντολογίας στο Κοινοβούλιο (εδώ).

Πριν από την παραίτησή του, ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν άνοιξε κατά λάθος κάποιο περιεχόμενο στο τηλέφωνό του, ο Πάρις απάντησε «ναι, αλλά αφήστε την έρευνα να το εξετάσει».

«Εν τέλει, είδα ότι η κατακραυγή και η ζημιά που προκάλεσα στην οικογένειά μου και στην εκλογική μου περιφέρεια, απλά δεν άξιζε να συνεχίσω», δήλωσε δακρυσμένος σε συνέντευξή του στο BBC το Σάββατο.

Ο Νιλ Πάρις, ως πρώην αγρότης, είπε ότι την πρώτη φορά που παρακολούθησε πορνογραφικό υλικό έπεσε τυχαία σε αυτό, καθώς έκανε αναζήτηση για τρακτέρ σε ιστότοπο με ένα παρόμοιο όνομα και μετά «το παρακολούθησα για λίγο. Κάτι που δεν έπρεπε να είχα κάνει».

«Αλλά το έγκλημά μου, το μεγαλύτερο έγκλημα, είναι ότι μπήκα στον ιστότοπο με το πορνογραφικό υλικό για δεύτερη φορά και αυτό ήταν εσκεμμένο. Αυτό συνέβη καθώς καθόμουν και περίμενα να ψηφίσω μέσα στην αίθουσα της Βουλής», παραδέχθηκε. Ερωτηθείς τι πέρασε από το μυαλό του, έκανε λόγο για «μια στιγμή τρέλας».

«Δεν είμαι περήφανος για αυτό που έκανα», είπε ο Πάρις, προσθέτοντας ότι δεν είχε σκοπό να δουν το πορνό όσοι κάθονταν γύρω του.

«Δεν πρόκειται να υπερασπιστώ αυτό που έκανα. Ηταν απολύτως, τελείως λάθος… Νομίζω ότι έχασα τελείως τα λογικά μου», κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...