192
Το όνομα της Μαρίας Ευθυμίου είχε ακουστεί και για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας | ΕΡΤ

Γιατί παραιτήθηκε η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την «Ελλάδα 2021» της Γιάννας Αγγελοπούλου

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2020, 14:06
Το όνομα της Μαρίας Ευθυμίου είχε ακουστεί και για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας
|ΕΡΤ

Γιατί παραιτήθηκε η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την «Ελλάδα 2021» της Γιάννας Αγγελοπούλου

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2020, 14:06

Την παραίτησή της από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» της Γιάννας Αγγελοπούλου, που έχει συσταθεί με σκοπό τον συντονισμό και τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, υπέβαλε η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου.

Η παραίτηση της διακεκριμένης καθηγήτριας του ΕΚΠΑ έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα «Εστία», η οποία έκανε λόγο για ενόχληση της κυρίας Ευθυμίου για τις «ανιστόρητες αναρτήσεις» (εδώ). Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, αυτό δεν ισχύει. Η κυρία Ευθυμίου αποχώρησε από την Επιτροπή λόγω διαφωνίας της για τον τρόπο λειτουργίας που είχε επιβάλει η πρόεδρος της Επιτροπής.

Η καθηγήτρια ήταν μεταξύ των 31 προσωπικοτήτων των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών, που απαρτίζουν την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και είχε παρουσιάσει τον περασμένο Νοέμβριο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (εδώ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Ευθυμίου έχει τιμηθεί το 2013 με το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας, ενώ στον Οκτώβριο του 2014 ήταν μεταξύ των καθηγητών του ΕΚΠΑ που είχαν πρωτοστατήσει στις διαμαρτυρίες για την κατάληψη του Πανεπιστημίου και τη διακοπή των μαθημάτων.

Το όνομά της είχε αναφερθεί στα τέλη του 2019  και μεταξύ των υποψηφίων για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.