267
Η Σιλβί Γκουλάρ κατά την προσέλευσή της σε παλαιότερο Υπουργικό Συμβούλιο | REUTERS/Benoit Tessier

Παραιτήθηκε η γαλλίδα υπουργός Αμυνας Σιλβί Γκουλάρ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2017, 12:59
Η Σιλβί Γκουλάρ κατά την προσέλευσή της σε παλαιότερο Υπουργικό Συμβούλιο
|REUTERS/Benoit Tessier

Παραιτήθηκε η γαλλίδα υπουργός Αμυνας Σιλβί Γκουλάρ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2017, 12:59

Την παραίτησή της υπέβαλε την Τρίτη η γαλλίδα υπουργός Αμυνας Σιλβί Γκουλάρ, λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας που αφορά ευρωβουλευτές -μεταξύ των οποίων και την ίδια- σχετικά με το ότι παρουσίαζαν σαν συνεργάτες τους άτομα που στην πραγματικότητα εργάζονταν σε κομματικά πόστα στο Παρίσι.

Η δικαστική έρευνα αφορά και άλλη μία υπουργό της κυβέρνηση Φιλίπ, την Μαριέλ ντε Σαρνέ, η οποία έχει το χαρτοφυλάκιο των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Μόλις δύο ημέρες μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών που επιβεβαίωσαν την κοινοβουλευτική κυριαρχία του LREM του Εμανουέλ Μακρόν και του συμμάχου του Φρανσουά Μπαϊρού, η Γκουλάρ σε δήλωσή της τονίζει ότι δεν επιθυμεί να συμπεριληφθεί στον ανασχηματισμό.

Η νέα κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινωθεί την Τετάρτη.

Προσθέτει ότι θέλει να δείξει «καλή πίστη» έναντι της έρευνας που αφορά τις συνθήκες εργασίας των συνεργατών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ίδια γράφει ότι «στον βαθμό που η έρευνα θα επιβεβαιώσει τις συνθήκες εργασίας των συνεργατών μου, ελπίζω να είμαι σε θέση να δείξω ελεύθερα την καλή μου πίστη και όλο το έργο που έχω φέρει σε πέρας».

«Η άμυνα είναι απαιτητικό χαρτοφυλάκιο. Η τιμή των στρατευμάτων μας δεν θα πρέπει να συγχέεται με αμφιλεγόμενες καταστάσεις που δεν έχουν να κάνουν μαζί τους», γράφει ακόμη.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του κόμματος MoDem στο οποίο ανήκει η Γκουλάρ, υπό τον υπουργό Δικαιοσύνης Φρανσουά Μπαϊρού, υπογράμμισε ότι οι λόγοι της παραίτησης είναι «αυστηρά προσωπικοί» και δεν επηρεάζουν την συμμετοχή του MoDem στην κυβέρνηση.

Η έρευνα αφορά συνολικά 19 γάλλους ευρωβουλευτές και τον τρόπο όπως και τις συνθήκες με τις οποίες απασχολούσαν τους συνεργάτες τους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Μαρίν Λεπέν, η οποία «χρέωνε» σαν κοινοβουλευτικό συνεργάτη τον σωματοφύλακά της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...