228
Ο Γιώργος Αμυράς στα έδρανα της Βουλής, τα οποία θα πρέπει να ξεχάσει | Menelaos Myrillas / SOOC

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Γιώργος Αμυρας, παραδίδει την έδρα στο Ποτάμι

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2019, 09:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/04/2019, 10:35
Ο Γιώργος Αμυράς στα έδρανα της Βουλής, τα οποία θα πρέπει να ξεχάσει
|Menelaos Myrillas / SOOC

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Γιώργος Αμυρας, παραδίδει την έδρα στο Ποτάμι

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2019, 09:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/04/2019, 10:35

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε νωρίς την Τετάρτη ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Αμυράς, επικαλούμενος το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και ευρωβουλευτή και παρά το ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να αποχωρήσει.

Ο κ. Αμυράς είχε ανεξαρτητοποιηθεί από το Ποτάμι τον περασμένο Ιανουάριο λόγω της διαφωνίας του για το Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αναμένεται να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής (εδώ) με τη Νέα Δημοκρατία–η οποία ωστόσο δεν τον έχει ανακοινώσει ακόμα (εδώ).

Σε ανάρτησή του στο Facebook τόνισε ότι «αποφάσισε να μην κάνει χρήση της ντροπιαστικής τροπολογίας “Κουντουρά” που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ καταργώντας το ασυμβίβαστο».

Επισήμανε ακόμη ότι παραδίδει την έδρα του στο Ποτάμι με το οποίο είχε εκλεγεί για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2015 και έπειτα τον Σεπτέμβριο του 2015. Πρώτη επιλαχούσα στη Β’ Αθηνών για το Ποτάμι είναι η καθηγήτρια Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Η ανάρτησή του:

Μετά από μια έντονη και δραστήρια κοινοβουλευτική θητεία υπέβαλα σήμερα το πρωί την παραίτησή μου από το βουλευτικό…

Geplaatst door Giorgos Amiras – Γιώργος Αμυράς op Dinsdag 9 april 2019

 

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αφήνει στην άκρη τους σκληρούς χαρακτηρισμούς του παρελθόντος (είχε μιλήσει ακόμη και για προδοσία) και σχολιάζει θετικά την παραίτηση του πρώην βουλευτή του Ποταμιού.

«Επιτέλους να και ένας που κάνει το αυτονόητο», γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter αναφερόμενος στην παραίτηση και την παράδοση της έδρας στο κόμμα.

Ακόμη καλωσορίζει την Αντιγόνη Λυμπεράκη η οποία θα αντικαταστήσει τον κ. Αμυρά. «Καλώς ήρθες Αντιγόνη Λυμπεράκη. “Μια αστραπή η ζωή μας…μα προλαβαίνουμε” που έλεγε ο “παππούς” μας ο Καζαντζάκης», της γράφει.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...