482
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ | George Vitsaras / SOOC

Παραδοχή Βούτση: Κάναμε λάθος στο θέμα των μετατάξεων

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2019, 09:55
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ
|George Vitsaras / SOOC

Παραδοχή Βούτση: Κάναμε λάθος στο θέμα των μετατάξεων

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2019, 09:55

Με διαφορετική θέση σε σχέση με αυτή που υποστήριζε προ ημερών εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε ό,τι αφορά το ζήτημα των μετατάξεων στη Βουλή και τον σάλο που προκάλεσε.

Ενώ την Παρασκευή ο κ. Βούτσης εμφανιζόταν βέβαιος ότι δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό, χθες Δευτέρα σε συνέντευξή του στο Action 24 έκανε ανοιχτά λόγο για λάθος.

«Δεν ήταν σωστό από την πλευρά μας που για λόγους ευαισθησίας θεωρήσαμε ότι μπορεί να ξέμεναν ενώ δεν είναι έτσι γιατί η διαδικασία θα ολοκληρωθεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Κάναμε λάθος. Θα έπρεπε να εκτιμήσουμε πιο σωστά ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μετά τις 17 Ιουλίου» είπε αναφερόμενος στην ημέρα κατά την οποία θα ανοίξει ξανά η Βουλή μετά τις εκλογές.

Πρόσθεσε ότι το ζήτημα «μάς δημιούργησε δυσχέρεια. Εμένα με στεναχώρησε πολύ. Θα μπορούσαμε, γιατί είναι διαδικασία αυτόματη και θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή».

Είπε ακόμη ότι ως προς τα εργασιακά στη Βουλή υπάρχει πλήρης κανονικότητα σε σχέση με το παρελθόν. «Το στοιχείο της συγγένειας για υπαλλήλους της Βουλής, ήταν ένα καθεστώς. Παραλάβαμε πλήρως πελατειακό σύστημα στο οποίο δεν υπήρχε θέμα μέσα στην κρίση να σταματήσουμε οποιαδήποτε σύμβαση», συμπλήρωσε και υπογράμμισε πως σήμερα δεν υπάρχουν αργομισθίες ή «γκρίζες» περιοχές.

«Εφόσον είναι επαρκές το προσωπικό δεν θα είχα αντίρρηση να σταματήσουν οι αποσπάσεις στη Βουλή», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, που επίσης ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή, επισήμανε ότι «υπήρξε μακρού χρόνου παθολογία η οποία τις τελευταίες ημέρες προκάλεσε το κοινό αίσθημα».

Εκρινε θετικά την τοποθέτηση του Νίκου Βούτση λέγοντας ότι «δείχνει ευθύτητα. Όταν κανείς αναλαμβάνει την ευθύνη σφάλματος το οποίο μάλιστα δεν είναι μόνο του ίδιου, δεν υπάρχει λόγος κάποιος άλλος να πει κάτι παραπάνω», δήλωσε.

Παράλληλα ανέφερε πως είναι θέμα ευθέως οικογενειοκρατίας και σημείωσε: «Με ενοχλεί η συγνώμη που δεν απευθύνθηκε στην κοινωνία αλλά κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ σαν να πρόκειται για κλειστό σύστημα εξουσίας».

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ακόμη ότι το κόμμα του δεν ψήφισε τον σχετικό νόμο και τόνισε πως «δεν μπορούμε να είμαστε αντίθετοι στον περιορισμό των αποσπάσεων, για εμάς είναι λογική και δεν αποτελεί αντίδραση στο συγκεκριμένο γεγονός».

Για τις επερχόμενες εκλογές, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έκανε την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τις κερδίσει.

Εξήγησε ότι «το πρόκριμα των ευρωεκλογών είναι σαφές και προσπαθούμε να αναγνώσουμε τα μηνύματα αλλά αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές. Κρίνεται το μέλλον, η ζωή του κόσμου.

» Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα βγει εξαιρετικά ενισχυμένος, θα διεκδικήσει τη νίκη ρεαλιστικά. Αν δεν είναι νικηφόρο το αποτέλεσμα θα αποτελεί τη μεγάλη δύναμη για τον προοδευτικό χώρο τόσο σε κλίμακα Ελλάδας όσο και σε κλίμακα Ευρώπης. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία μετεξέλιξης του φορέα και της συμμαχίας συνεργασίας που έχει γίνει τώρα».

«Πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε, επιδιώκουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές με χαμηλό ποσοστό, ποιες διεργασίες θα γίνουν και ποιος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας», είπε από την πλευρά του ο κ. Δένδιας.