339
|

Παπαθανάσης: Αλλάζει το ωράριο στα σουπερμάρκετ – θα είναι κλειστά τελικά τις Κυριακές

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2020, 11:49

Παπαθανάσης: Αλλάζει το ωράριο στα σουπερμάρκετ – θα είναι κλειστά τελικά τις Κυριακές

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2020, 11:49

H σύγχυση για το τι ισχύει και τι όχι σύμφωνα με τα μέτρα του lockdown συνεχίζεται. Μόλις λίγες ημέρες αφότου η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι τα σουπερμάρκετ θα είναι ανοιχτά και τις Κυριακές, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης βγήκε την Πέμπτη στην ΕΡΤ και είπε ότι τελικά θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι στο πλαίσιο των νέων μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων μετά τις 21:00, ο οποίος θα ισχύει από την Παρασκευή, τα σουπερμάρκετ θα κλείνουν στις 20:30 (αντί τις 21:00).

Αυτή τη στιγμή η ροή είναι φυσιολογική και υπάρχει επάρκεια, δεν συντρέχει λόγος να ανοίξουν την Κυριακή, είπε ο κ. Παπαθανάσης και διευκρίνισε ότι σήμερα και αύριο θα λειτουργήσουν μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο κανονικά μέχρι τις 20:00.

Το μέτρο θα ισχύσει κατά τη διάρκεια του lockdown.

Για το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών, είπε ότι σήμερα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τους υπουργούς Οικονομικών και Επενδύσεων καθώς και άλλες αποφάσεις για τους επιχειρηματίες, διότι οι επιταγές «παρασύρουν» και μια σειρά θεμάτων.

Οπως ανέφερε, θα υπάρξει ρύθμιση και για αυτούς που έχουν μεταχρονολογημένες στα χέρια τους.

Σε σχέση με τις καταγγελίες που γίνονται από καταναλωτές για τα e-shops, είπε ότι το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε ρυθμίζει το πλαίσιο λειτουργίας των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Μετά την ψήφιση, η υπηρεσιακή ομάδα του υπουργείου Ανάπτυξης θα προχωρήσει σε έλεγχο όλων αυτών των υπηρεσιών.

Στην ίδια συζήτηση συμμετείχε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο οποίος έθεσε και το ζήτημα των ενοικίων για τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και πώς θα γίνει η διαχείριση των χρεών που συσσωρεύονται, ζητώντας παρεμβάσεις. Για την επιστρεπτέα προκαταβολή ζήτησε να υπάρχει για όσο διαρκεί η πανδημία. Δεν θα αντέξουμε ένα τρίτο λοκντάουν, είπε ο κ. Καφούνης και αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχουν γίνει εκ μέρους του Εμπ. Συλλόγου για επιδότηση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας και για ένα χορηγικό προϊόν για μικρές επιχειρήσεις με τζίρο έως 250.000.

Ο κ. Παπαθανάσης συμπλήρωσε ακόμα ότι θα συνεχίσει να τρέχει η επιστρεπτέα και IV και V. «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και προσπαθούμε να κρατάμε εντός δημοσιονομικού χώρου τις κινήσεις μας» είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...