221
Οι διαμαρτυρίες κατά των εμβολίων και της υποχρεωτικότητας συνεχίστηκαν με νέα συγκέντρωση την Κυριακή στο Σύνταγμα | INTIMEnews

Παπαθανάσης: Σκληρές δεν είναι οι αναστολές, αλλά να χάνεις ανθρώπους επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2021, 10:59
Οι διαμαρτυρίες κατά των εμβολίων και της υποχρεωτικότητας συνεχίστηκαν με νέα συγκέντρωση την Κυριακή στο Σύνταγμα
|INTIMEnews

Παπαθανάσης: Σκληρές δεν είναι οι αναστολές, αλλά να χάνεις ανθρώπους επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2021, 10:59

Σκληρές δεν είναι το μέτρο των αναστολών εργασίας (για όσους υγειονομικούς επιμένουν να μην εμβολιάζονται), αλλά να βλέπεις να χάνονται ανθρώπινες ζωές, απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυης, Νίκος Παπαθανάσης, για τις αντιδράσεις που συνεχίζει να προκαλεί η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των υγειονομικών και των εργαζομένων σε δομές πρόνοιας.

Για μία ακόμη φορά, εξάλλου, επανέλαβε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας βρίσκεται μεν στο τραπέζι, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προς το παρόν αποφάσεις.

«Η Πολιτεία πάνω απ’ όλα προστατεύει τη δημόσια υγεία και η κυβέρνηση παίρνει μέτρα ως προς αυτό. Περίπου ένα 10% παραμένει ανεμβολίαστο. Θέλουμε όλοι οι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Ο χρόνος δόθηκε. Μπορούν να μπουν σήμερα στην πλατφόρμα, να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν ακόμα και σήμερα», είπε στο Μega o κ. Παπαθανάσης και απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των αναστολών, συμλήρωσε:

«Σκληρό είναι να βλέπεις ένα πολίτη να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ. Αυτό είναι σκληρό, να χάνουμε άτομα επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί».

Οσο για την επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών ή/και το Δημόσιο, αρκέστηκε να πει: «Προχωράμε, βλέπουμε, αξιολογούμε την κατάσταση κι έπειτα αποφασίζουμε. Το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού είναι στο τραπέζι, αλλά δεν έχει αποφασιστεί κάτι ακόμα».

Τέλος, για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους στο λιανεμπόριο, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμσιε ότι θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ, ενώ στην εστίαση τα τεστ είναι δύο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...