479
Φωτογραφία από την εκδήλωση της Τετάρτης στα Ζάππειο. Στο πάνελ (αριστερά) ο διευθύνοντας σύμβουλος της Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης | Protagon

Παπαστράτος: Πρόγραμμα 10 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της μικρής λιανικής

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2020, 16:01
Φωτογραφία από την εκδήλωση της Τετάρτης στα Ζάππειο. Στο πάνελ (αριστερά) ο διευθύνοντας σύμβουλος της Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης
|Protagon

Παπαστράτος: Πρόγραμμα 10 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της μικρής λιανικής

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2020, 16:01

Με στόχο να μην υπάρξουν προβλήματα στη μικρή λιανική λόγω της πανδημίας, η εταιρεία Παπαστράτος ανακοίνωσε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων του κλάδου, στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται η άμεση παροχή ρευστότητας ύψους 10 εκατ. ευρώ, μέσα από άτοκες πιστώσεις. Στόχος είναι να μη χαθεί ούτε μία από τις περίπου 42.000 θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα «Συνεχίζουμε μαζί», για άμεση παροχή ρευστότητας 10 εκατομμυρίων ευρώ μέσα από άτοκες δόσεις, παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Ζάππειο από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Παπαστράτος Χρήστο Χαρπαντίδη, παρόντος του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη και του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη.

«Το πρόγραμμα θα ενεργοποιηθεί από αύριο κιόλας με στόχο να υποστηριχθούν τα περίπου 21.000 σημεία (περίπτερα, καταστήματα ψιλικών κοκ) και οι 42.000 θέσεις απασχόλησης σε αυτά ώστε να βγουν αλώβητα στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται», είπε ο κ. Χαρπαντίδης.

«Πρόκειται για σημεία μικρής λιανικής αλλά μεγάλης αξίας τόσο για εμάς, ως πολύτιμοι συνεργάτες που είναι, όσο και για το σύνολο της οικονομίας», συμπλήρωσε, υπενθυμίζοντας πώς «μόνο από τους φόρους που επιβάλλονται στα καπνικά τα συγκεκριμένα σημεία συγκεντρώνουν για το Κράτος περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως».

Τρεις άξονες

Το πρόγραμμα θα κινηθεί σε τρεις άξονες. Ο πρώτος είναι η ρευστότητα και η Παπαστράτος ανακοίνωσε πώς θα διαθέσει στην αγορά συνολική πίστωση 10 εκατομμυρίων ευρώ, που θα εφαρμοστεί οριζόντια σε όσα περισσότερα σημεία λιανικής γίνεται, ανάλογα με τη δυναμική του σημείου. Οπως σημείωσε ο κ. Χαρπαντίδης, αυτό θα είναι περίπου σαν ένα άτοκο δάνειο για τις επιχειρήσεις.

Ο δεύτερος άξονας είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους των συγκεκριμένων επιχειρήσεων. «Στο πλαίσιο αυτό έχουμε κάνει ήδη συμφωνίες με μεγάλους παρόχους ενέργειας, τηλεφωνίας κ.ο.κ.. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τα μικρά σημεία», συμπλήρωσε.

Τρίτος άξονας του προγράμματος είναι ο εκσυγχρονισμός του κλάδου. «Θα βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να εκσυγχρονιστούν, τους ανθρώπους να εκπαιδευτούν και να μεταβούν στην ψηφιοποίηση», είπε ο πρόεδρος της Παπαστράτος.

Γεωργιάδης: Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την ευαρέσκεια της κυβέρνησης και το «εύγε» απέναντι στη σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε η Παπαστράτος, καλώντας παράλληλα και άλλες επιχειρήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα της.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πώς το υπουργείο έχει θεσπίσει αρκετά εργαλεία μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, χρησιμοποιώντας αρκετούς διαθέσιμους ευρωπαϊκούς για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να σταθούν όρθιες, ωστόσο όπως έσπευσε να τονίσει, όσες προσπάθειες και να κάνει το κράτος, δεν θα είναι αρκετές.

«Θα είναι δύσκολος ο χειμώνας και η ύφεση μεγάλη, πολλές επιχειρήσεις θα βρεθούν με πρόβλημα ρευστότητας. Η Παπαστράτος έρχεται και συμπληρώνει τις προσπάθειες του Κράτους και δίνει πρόσβαση στη μικρή λιανική σε ρευστότητα. Καλούμε και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα. Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη. Σε αυτή την κρίση δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν μόνο του», υπογράμμισε ο υπουργός.

Σημείωσε δε, πώς η Παπαστράτος αποτελεί πρότυπο στο κομμάτι της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και παράλληλα υλοποιεί στο ακέραιο τα επενδυτικά σχέδια που έχει εξαγγείλει, παράγοντας πρωτοποριακά προϊόντα στην Ελλάδα και προσφέροντας εξαιρετικές συνθήκες εργασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...