1107
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης ανακοινώνει τη νέα μεγάλη επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα στην εκδήλωση για τα 90 χρόνια από τα εγκαίνια του εργοστασίου της στον Πειραιά |

Παπαστράτος: Γιορτή γενεθλίων με νέα μεγάλη επένδυση 125 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2021, 10:59
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης ανακοινώνει τη νέα μεγάλη επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα στην εκδήλωση για τα 90 χρόνια από τα εγκαίνια του εργοστασίου της στον Πειραιά
|

Παπαστράτος: Γιορτή γενεθλίων με νέα μεγάλη επένδυση 125 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2021, 10:59

Με αφορμή τα 90 χρόνια από τα εγκαίνια του εργοστασίου της στον Πειραιά και βασικό σύνθημα το «Ξαναγεννιόμαστε», η Παπαστράτος ανακοίνωσε νέα μεγάλη επένδυση, ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ, παρουσιάζοντας παράλληλα τη Στρατηγική της για Βιώσιμη Ανάπτυξη, στη βάση πέντε πυλώνων με  σαφείς, μετρήσιμους στόχους με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίτευξης.

Στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 90 ετών από την 29η Μαΐου 1931, όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος εγκαινίασε το Εργοστάσιο Καπνικών Αδελφών Παπαστράτου στον Πειραιά –ένα τεχνολογικό επίτευγμα για την αναδυόμενη βιομηχανία της εποχής που σηματοδότησε την έναρξη μιας εταιρικής πορείας άρρηκτα συνδεδεμένης με την εξέλιξη της Βιομηχανίας, την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και την προσφορά στην κοινωνία– η Παπαστράτος μοιράστηκε τα πλάνα της για το μέλλον ανακοινώνοντας τη νέα της επένδυση, ύψους 125 εκατ. ευρώ, ως  επισφράγισμα της υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών που παράγονται στην Ελλάδα και φτάνουν σε όλο τον κόσμο.

Το 2017, η Παπαστράτος ανακοίνωσε μία απόφαση-σταθμό για τα διεθνή δεδομένα: Να παύσει οριστικά να παράγει τσιγάρα και να στραφεί στην αποκλειστική παραγωγή μιας νέας γενιάς καπνικών προϊόντων μειωμένου κινδύνου, των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS.

Σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα και την οικονομία, προχώρησε σε επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, χάρη στην οποία μετέτρεψε το εργοστάσιό της σε ένα από τα πρώτα παραγωγικά και εξαγωγικά κέντρα στον κόσμο για μια νέα δυναμική κατηγορία προϊόντων εναλλακτικών του τσιγάρου.

Η επένδυση δημιούργησε πολλαπλασιαστικά οφέλη για την εγχώρια οικονομία και απασχόληση: 400 νέες θέσεις εργασίας, ενίσχυση των εξαγωγών της χώρας –με μόλις 14% της παραγωγής της να προορίζεται για εγχώρια κατανάλωση– τοποθέτηση της Ελλάδας στην καρδιά της καινοτομίας και της τεχνολογίας, ηχηρό μήνυμα-πρόσκληση προς τους διεθνείς επενδυτές.

Και σήμερα έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται η νέα μεγάλη επένδυση των 125 εκατ. ερυώ  στο εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, όπου τοποθετούνται δύο νέες γραμμές παραγωγής για το IQOS και μια γραμμή παραγωγής φίλτρων, αναβαθμίζονται οι υπάρχουσες 6 γραμμές παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού, για να παράγουν τα προϊόντα της επόμενης γενιάς του IQOS, ενώ εκσυγχρονίζεται το Λιθογραφείο με την πλήρη ψηφιοποίηση όλων των γραμμών εκτύπωσης μέσω 2 νέων γραμμών ψηφιακής εκτύπωσης.

Με τη νέα επένδυση της Παπαστράτος ενισχύεται η παραγωγική δυνατότητα, επεκτείνονται οι εξαγωγές και αυξάνεται το ανθρώπινο δυναμικό κατά 115 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 60 έχουν ήδη, προσληφθεί και εκπαιδεύονται.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, εκπρόσωποι της ελληνικής Πολιτείας και του επιχειρηματικού κόσμου, εργαζόμενοι και συνεργάτες της Παπαστράτος.

Στον χαιρετισμό του, Παναγιώτης Πικραμμένος, τόνισε τη διαχρονική συνεισφορά της Παπαστράτος: «Είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι μια ελληνική εταιρεία, με ρίζες στην πρωτογενή παραγωγή της χώρας, κατόρθωσε στη διάρκεια των ετών να καινοτομήσει, να διαφοροποιηθεί και να ηγηθεί των εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι επίσης ελπιδοφόρο το γεγονός ότι η Παπαστράτος αναπτύσσεται βασισμένη σε ηθικές αξίες που αφορούν στο καλό του κοινωνικού συνόλου. Ισχυρή ένδειξη είναι η επιμονή σας στο όραμα για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο, ένα όραμα που αποτελεί εθνικό στόχο για την επόμενη δεκαετία».

Ξαναγεννιόμαστε – Πλάνο Βιώσιμης Ανάπτυξης σε 5 πυλώνες

Το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Παπαστράτος ξεκίνησε επίσημα στις 17 Ιουνίου του 2021. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, αναφερόμενος στον κομβικό ρόλο που έχει η διαρκής εξέλιξη και η αλλαγή στο ταξίδι της Παπαστράτος, παρομοίασε τη συμπλήρωση των 90 χρόνων με μια στιγμή αναγέννησης για την εταιρεία.

Θέτοντας ως στόχο η Ελλάδα να είναι μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που θα κόψει οριστικά το τσιγάρο, ο Χρήστος Χαρπαντίδης τόνισε:

«Θέλουμε σε δέκα χρόνια από σήμερα, την ημέρα που θα γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της Παπαστράτος, να έχουμε κάνει την Ελλάδα, όλοι μαζί, μια χώρα όπου το τσιγάρο θα αποτελεί, οριστικά, παρελθόν».

«Γιορτάζοντας τα 90 χρόνια ιστορίας μας κάνουμε μια νέα αρχή. Τη νέα μας πορεία. Εκείνη μιας εταιρείας που αλλάζει, που εξελίσσεται, που στηρίζει, που συμβάλλει, που εργάζεται με πάθος προς το καλύτερο. Γι’ αυτό και σήμερα δεν είναι άλλη μια μέρα. Είναι μία άλλη μέρα. Με βασικό σύνθημα το “Ξαναγεννιόμαστε”, είναι η μέρα που μοιραζόμαστε μαζί σας τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της Παπαστράτος και την νέα μεγάλη επένδυση που την σηματοδοτεί. Το πλάνο μας για βιώσιμη ανάπτυξη δεν μένει σε γενικές κατευθύνσεις και ευχολόγια, αλλά τη θέτει στη σωστή βάση της, έτσι όπως την ορίζουμε εμείς στην Παπαστράτος: Δημόσια. Διάφανη. Δεσμευτική», υπογράμμισε ο κ. Χαρπαντίδης και παρουσίασε του πέντε πυλώνες της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης.

1. Καινοτομία προϊόντων

· Α. Μέχρι το 2025, ο αριθμός των καπνιστών στην Ελλάδα να έχει μειωθεί κατά 1,5 εκατομμύριο. Είτε διακόπτοντάς το, είτε στρεφόμενοι σε εναλλακτικά, καλύτερα σε σύγκριση με το τσιγάρο προϊόντα.

· Β. Μέχρι το 2023, το 75% των καθαρών εσόδων της Παπαστράτος να προέρχεται από καινοτόμα εναλλακτικά προϊόντα.

2. Υποδειγματική λειτουργία

· Α. Μέχρι το 2023, το 100% των νέων ηλεκτρονικών συσκευών να φέρει τεχνολογία επιβεβαίωσης ηλικίας. Ένας επιπλέον, «έξυπνος» μηχανισμός που θα αποκλείει τη χρήση των προϊόντων μας από ανήλικους.

· Β. Μέχρι το 2023, με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, να έχει μειωθεί κατά 30% η φύρα του καπνού σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.

3. Εργαζόμενοι και συνεργάτες

· Α. Μέχρι το 2023 το 40% των διευθυντικών θέσεων της Παπαστράτος να καλύπτεται από γυναίκες.

· Β. Μέχρι το 2023, οι άνθρωποι της Παπαστράτος να συμμετέχουν τακτικά σε εθελοντικές πρωτοβουλίες, με την παροχή αντίστοιχων κινήτρων και στόχο τις 9.000 ημέρες εθελοντικής συνεισφοράς τον χρόνο.

4. Περιβάλλον

· Α. Εντός του 2021 καταργούνται τα πλαστικά μιας χρήσης στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος.

· Β. Έως το 2025 να έχει μειωθεί κατά 20% η κατανάλωση ενέργειας και κατά 20% η κατανάλωση νερού.

5. Κοινωνία

Η Παπαστράτος διαθέτει κατά μέσο όρο 750.000 ευρώ κάθε χρόνο, σε τακτικές και έκτακτες πρωτοβουλίες στήριξης προς το κοινωνικό σύνολο. Στο πλαίσιο αυτό, κατευθύνει πλέον τους πόρους της:

· Α. Κατά 50% σε δράσεις για την ενδυνάμωση της γυναίκας και τον ρόλο της στο κοινωνικό σύνολο.

· Β. Κατά 50%, σε δράσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η επένδυση

Στην εκδήλωση η Παπαστράτος ανακοίνωσε επίσης τη νέα της μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα, η οποία όπως είπε ο κ. Χαρπαντίδης, γίνεται πραγματικότητα χάρη στους ανθρώπους της εταιρείας, στους συνεργάτες της, τη στήριξη από τους φορείς και την ευρεία αποδοχή από τους καταναλωτές και την κοινωνία.

Μέσω της νέας μεγάλης επένδυσης:

1. Αυξάνεται η δυναμικότητα παραγωγής του εργοστασίου με εγκατάσταση 2 νέων γραμμών παραγωγής για Θερμαινόμενες Ράβδους Καπνού και 1 νέας γραμμής για Παραγωγή Φίλτρων

2. Αναβαθμίζονται, μόλις τρία χρόνια μετά, οι υπάρχουσες γραμμές παραγωγής Θερμαινόμενων Ράβδων Καπνού για να παράγουν τα προϊόντα της επόμενης γενιάς του IQOS

3. Εκσυγχρονίζεται το Λιθογραφείο με 2 νέες γραμμές Ψηφιακής Εκτύπωσης και την πλήρη ψηφιοποίηση όλων των γραμμών εκτύπωσης

Αυτό σημαίνει:

· Ενίσχυση της παραγωγικής δυνατότητας

· Επέκταση των εξαγωγών

· Αύξηση του Ανθρώπινου Δυναμικού κατά 115 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 60 έχουν ήδη προσληφθεί και εκπαιδεύονται.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News