279
Ο πάπας Φραγκίσκος συνομιλεί με παιδιά από την Ουκρανία, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό | REUTERS

Πάπας Φραγκίσκος: «Πεθερές, προσέχετε τη “γλώσσα” σας με τις νύφες σας»

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2022, 19:26
Ο πάπας Φραγκίσκος συνομιλεί με παιδιά από την Ουκρανία, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό
|REUTERS

Πάπας Φραγκίσκος: «Πεθερές, προσέχετε τη “γλώσσα” σας με τις νύφες σας»

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2022, 19:26

Στην ομιλία του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, που ήταν αφιερωμένη στις σχέσεις μεταξύ των γενεών, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στο «μυθολογικό ον», την πεθερά και κάλεσε όλες τις γυναίκες που έχουν παντρεμένα παιδιά να είναι προσεκτικές με τους/τις συζύγους τους.

«Η πεθερά, δεν λέω ότι την βλέπουμε σαν τον διάβολο, αλλά συχνά παρουσιάζεται με μειωτικό τρόπο. Ομως η πεθερά είναι η μητέρα του άνδρα σου, η μητέρα της γυναίκας σου. Λένε ότι όσο μακρύτερα βρίσκεται η πεθερά, τόσο το καλύτερο. Ομως, όχι, είναι μια μητέρα, είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος. Ενα από τα ωραιότερα πράγματα για μια γυναίκα είναι να αποκτά εγγόνια. Οταν τα παιδιά της αποκτούν παιδιά, εκείνη ξαναζεί», συνέχισε ο 85χρονος πάπας.

Στις νύφες, ο κατά κόσμον, Χόρχε Μπεργκόλιο, έδωσε την εξής συμβουλή: «Φροντίστε τη σχέση με τις πεθερές σας. Κάποιες φορές είναι ιδιαίτερες, αλλά έδωσαν ζωή στον σύντροφό σας. Τουλάχιστον, κάντε τις ευτυχισμένες».

Πάντως και τις ίδιες τις πεθερές προέτρεψε ο ποντίφικας «να προσέχουν τον τρόπο που εκφράζονται» αφού οι λεκτικές παρεκτροπές είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία κατηγορούνται συχνά.

Με την ευκαιρία αυτήν, ο πάπας ζήτησε για άλλη μία φορά συγγνώμη επειδή δέχτηκε τους πιστούς καθιστός, εξαιτίας του πόνου που αισθάνεται ακόμη στο δεξί γόνατο. «Αυτό το γόνατο αργεί να γιατρευτεί και δεν μπορώ να μείνω όρθιος για πολλή ώρα. Σας παρακαλώ να με συγχωρέσετε», είπε, καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους. Ο πάπας πονά επίσης στο ισχίο και δυσκολεύεται να μετακινηθεί. Την περασμένη εβδομάδα είπε στην εφημερίδα La Nacion, της Αργεντινής, ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα στο γόνατο, που οφείλεται σε ρήξη συνδέσμου, βάζοντας πάγο και παίρνοντας αναλγητικά. Οι γιατροί του λένε ότι με τον καιρό οι πόνοι θα εξαφανιστούν, αλλά η διαδικασία ίασης «είναι αργή στην ηλικία μου»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...