343
Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Παπανδρέου: Γιατί να μην συνεργαστεί η ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΙΝΑΛ;

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2019, 23:10
Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Παπανδρέου: Γιατί να μην συνεργαστεί η ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΙΝΑΛ;

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2019, 23:10

Για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, τις τουρκικές προκλήσεις αλλά και τη ρήξη Γεννηματά-Βενιζέλου μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1.

«Αυτήν την στιγμή θα πρέπει παρά την προεκλογική εκστρατεία, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δουλέψουμε εθνικά και να στείλουμε ένα μήνυμα στην Τουρκία ό,τι είμαστε ενωμένοι έναντι οιουδήποτε για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, σημειώνοντας ότι εμείς θέλουμε ειρηνικές σχέσεις, στο όνομα του διεθνούς δικαίου», τόνισε αρχικά ο πρώην Πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Eμείς διαχρονικά έχουμε πει ότι αυτά πρέπει να προσδιοριστούν στην βάση του διεθνούς δικαίου, ενώ η Τουρκία προσπαθεί μέσω της στρατιωτικής της υπεροχής να γκριζάρει περιοχές κι αυτό πρέπει να αποτραπεί».

Για τις κινήσεις του ΚΙΝΑΛ, σε περίπτωση μη αυτοδύναμης Κυβέρνησης από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, είπε: «ποτέ δεν πήγαμε εμείς την χώρα στα βράχια, ο κ. Καραμανλής πήγε την χώρα στα βράχια. Ας ελπίσουμε ότι σήμερα θα απολογηθεί για αυτές του τις εγκληματικές, θα έλεγα, πράξεις. Την χώρα πήγε στα βράχια και ο Αντώνης Σαμαράς όταν πήγε την χώρα σε εκλογές, για το κέφι του, χωρίς να χρειάζεται. Την χώρα πήγε στα βράχια και ο ΣΥΡΙΖΑ, με το τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα και τις τόσες θυσίες που απαιτήθηκαν».

«Δεν είμαστε εμείς που πρέπει κάποιος να εγκαλεί. Εμείς έχουμε πει και έχουμε δείξει ότι είμαστε υπέρ της συνεννόησης. Γιατί να μην συνεργαστεί η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ ή και με εμάς, αλλά όχι μόνο, αλλά στο πλαίσιο μιας Εθνικής Κυβέρνησης. Ίσως μια τέτοια συνεργασία δείξει σε όλους μας ότι η χώρα χρειάζεται κανόνες», πρόσθεσε.

Τέλος και σε ό,τι αφορά στην ρήξη Γεννηματά-Βενιζέλου, ανέφερε: «Eίναι απόφαση της κ. Γεννηματά. Έχει αυτό το δικαίωμα, εγώ δεν θέτω κανένα προσωπικό πρόβλημα. Πολιτικές διαφορές έχουμε. Η απόφαση μας να είμαστε ανεξάρτητη αντιπολίτευση, πρέπει να είναι κεντρική μας γραμμή. Χάσαμε την ευκαιρία να αλλάξουμε, ούτε κοιτάξαμε τα αίτια, αλλά και συγκαλύψαμε τα πραγματικά αίτια που μας έφεραν στο μνημόνιο. Δεν είναι προσωπικά ο Καραμανλής που ευθύνεται, αλλά οι ασθένειες που υπάρχουν στο σύστημα και επέτρεπαν σε έναν Καραμανλή να αυθαιρετεί και να δημιουργεί τέτοια προβλήματα στην χώρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...