356
Η κυρία Παπακώστα στο στούντιο της εκπομπής «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ | Youtube

Παπακώστα: Ολοι οι Πρωθυπουργοί έχουν περάσει από σκάφη, καλό είναι να το δηλώνουν

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2019, 14:41
Η κυρία Παπακώστα στο στούντιο της εκπομπής «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ
|Youtube

Παπακώστα: Ολοι οι Πρωθυπουργοί έχουν περάσει από σκάφη, καλό είναι να το δηλώνουν

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2019, 14:41

Καλό είναι οι πολιτικοί να δηλώνουν πού πάνε διακοπές, σχολίασε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, με αφορμή το σάλο που έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της θερινής απόδρασης του Αλέξη Τσίπρα το ’18 με τη θαλαμηγό «Odyssey» της εφοπλιστικής οικογένειας Παναγόπουλου.

Σε τηλεοπτική της εμφάνιση το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ η κυρία Παπακώστα είπε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει φίλους και αυτοί με τη σειρά τους να τον φιλοξενούν όπου θέλουν.

«Ολοι οι Πρωθυπουργοί έχουν περάσει από σκάφη», παρατήρησε χαρακτηριστικά για τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα το καλοκαίρι του 2018, αλλά όπως επεσήμανε, «αν δεν διακατεχόμαστε από ευρωπαϊκό επαρχιωτισμό, όλοι οι πολιτικοί θα πρέπει να δηλώνουμε πού θα πάμε διακοπές».

Οσον αφορά εξάλλου την πρότασης μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία σε βάρος του Παύλου Πολάκη -η οποία μετατράπηκε από τον κ. Τσίπρα σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του-  η υφυπουργός εκτίμησε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης αφορά την κοινωνική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Παπακώστα κλήθηκε επίσης να τοποθετηθεί ξανά για το θέμα Πολάκη (σ.σ. δεδομένου του ιδιαίτερα επικριτικού σχολίου στο οποίο προέβη για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας).

«Ο καθένας έχει ένα δικό του ύφος», απάντησε, σε κάθε περίπτωση όμως, αποσυνέδεσε τη στήριξη στην κυβέρνηση «από ζητήματα προσωπικού πολιτικού ύφους».

«Το ήθος του καθένα τον χαρακτηρίζει», συμπλήρωσε. «Λογικά εγώ ως νέο κομμα θα έπρεπε να λαϊκίζω αλλά δεν το κάνω».

Για μία ακόμη φορά η κυρία Παπακώστα σημείωσε πως η σχέση της με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σχέση συνεργασίας. «Συνεργάζομαι με την κυβέρνηση. Ο καθένας καλύπτει τα κενά του άλλου. Όπου διαφωνώ, καταθέτω τη διαφωνία μου. Θεωρώ ότι μεθαύριο με βάση την κοινωνική ατζέντα δεν θα βρεθεί βουλευτής να διαφωνεί. Αποσυνδέω την ψήφο εμπιστοσύνης που σχετίζεται με την κοινωνική ατζέντα και όπου και συγκλίνω και πάνω σε αυτό βαδίζω. Η πολιτική απαιτεί συνεργασία».

Εκεί όμως που πρωτοτύπησε η υφυπουργός ήταν με την πρόσκλησή της για debate όλων των πολιτικών αρχηγών, παλιών και νέων κομμάτων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,  μεγάλων και μικρών, έτσι ώστε να βάλει μέσα και το δικό της.

«Γιατί να μην έχουμε debate με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων, παλαιών και νέων;» διερωτήθηκε προκαλώντας ουσιαστικά σε τηλεμαχία τόσο τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...