409
H Κατερίνα Παπακώστα | ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / IntimeNews

Δόγμα Παπακώστα: «Οι αστυνομικοί να προσέξουν τον εαυτό τους»

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 21:34
H Κατερίνα Παπακώστα
|ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / IntimeNews

Δόγμα Παπακώστα: «Οι αστυνομικοί να προσέξουν τον εαυτό τους»

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 21:34

Οργή επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την τελευταία επίθεση αγνώστων σε αστυνομικούς στο Εφετείο Αθηνών. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η αστυνομικοί άκουσαν την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, να τους καλεί «να αυτοπροστατεύονται» και να τους πετά το μπαλάκι υποστήριζοντας πως δεν υπήρξε εντολή να μη γίνουν συλλήψεις στο Εφετείο.

«Δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις» είπε συγκεκριμένα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ και στην Ελλη Στάη, η κυρία Παπακώστα υποστήριξε πως «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εφαρμόζει το δόγμα μηδενικής ανοχής προς όλους και όλα».

Για όσα έγιναν στο Εφετείο είπε πως «ουδέποτε δώσαμε εντολή να μη γίνουν συλλήψεις, αλλά ήδη σχηματίστηκε δικογραφία για το περιστατικό», προσθέτοντας πως «οι αστυνομικοί θα μας πουν τι ακριβώς συνέβη. Η αστυνομία πρέπει να υπερασπίζεται την ασφάλεια των πολιτών και όχι να βγαίνει έξω και να παίρνει αμπάριζα τον πολίτη. Το δόγμα μηδενικής ανοχής του υπουργείου εφαρμόζεται προς όλους και όλα», ενώ κάλεσε τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους».

Φυσικά, από τα μείζονα θέματα των ημερών είναι και αυτό του Ρουβίκωνα και των, καθημερινών σχεδόν, «παρεμβάσεών» του, ακόμη και σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

«Ο Ρουβίκωνας πολιτεύεται, επενδύοντας στα κενά που αφήνει το επίσημο κράτος και η ακαδημαϊκή κοινότητα. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ιδρύουν τα στέκια τους στις πανεπιστημιακές σχολές. Η ανακοίνωση που είδα στα κοινωνικά τους δίκτυα έκανε πρόσκληση στους φοιτητές “ελάτε αν έχετε να καταγγείλετε φακελάκια σε καθηγητές ή παρενόχληση”. Και έτσι οι κύριοι αυτοί κάνουν τους τιμητές. Το πανεπιστήμιο λοιπόν χρειάζεται να περιφρουρήσει και το αυτοδιοίκητό του» είπε η κυρία Παπακώστα.

Οσον αφορά το περιστατικό όπου μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν έλεγχο σε αστυνομικούς της ΕΛΑΣ με πολιτικά, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη έφτασε σε σημείο να πει πως «τα μέλη της συλλογικότητας ζήτησαν ταυτότητες όπως ένας πολίτης ζητάει αντίστοιχα από αστυνομικούς με πολιτικά. Και φυσικά θα υπάρξουν επιπτώσεις για τους συγκεκριμένους αστυνομικούς, για τις οποίες θα επιληφθούν οι αρμόδιοι».

Τέλος, και σχετικά με τα επίπεδα ασφάλειας της χώρας, η κυρία Παπακώστα υποστηρίζει πως «όσον αφορά την παραβατικότητα, τα πράγματα είναι σοβαρά, αλλά όχι τραγικά. Η Ελλάδα είναι ο ασφαλέστερος προορισμός παγκοσμίως».

ΝΔ: Απίστευτες οι δηλώσεις της κυρίας Παπακώστα

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Η ΝΔ σημειώνει δηκτικά: «Μετά τις απίστευτες δηλώσεις της κ. Κατερίνας Παπακώστα που έσπευσε να δικαιολογήσει όχι τους αστυνομικούς, αλλά τους μπαχαλάκηδες που τους έκαναν έλεγχο ταυτότητας, της προτείνουμε να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...