Κατερίνα Παπακώστα και Τάκης Παπαματθαίου. Συνεργάζονται ως στελέχη της ΝΕΟ και επίσημα με τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι υπάρχουν προγραμματικές... συγκλίσεις | SOOC/CreativeProtagon
Επικαιρότητα

Παπακώστα και Τάκης Παπαματθαίου στη… μάχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά του νεοφιλελευθερισμού

Η Κουμουνδούρου καλωσόρισε την ένταξη στα ψηφοδέλτια της... προοδευτικής συμμαχίας της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη αλλά και του ηθοποιού που προέρχονται από τη Νέα Ελληνική Ορμή
Protagon Team

Για προγραμματικές (!) συγκλίσεις του κόμματος Νέα Ελληνική Ορμή της Κατερίνας Παπακώστα με το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, έκανε λόγο η Κουμουνδούρου. Ηταν μια πρώτη επίσημη ανακοίνωση μετά τη γνωστοποίηση ότι η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη θα είναι υποψήφια στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών αλλά και μετά την ανακοίνωση της ΝΕΟ ότι δύο (!) στελέχη της θα είναι ως συνεργαζόμενα στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος.

Ασφαλώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνηθισμένος στις πολιτικές τερατογενέσεις. Τέσσερα χρόνια συγκυβερνούσε με τους εθνικιστές δεξιούς Ανεξ. Ελληνες του Πάνου Καμμένου, στη δεξιά ΝΕΟ της κυρίας Παπακώστα θα κολλούσε;

Κατά την κυρία Παπακώστα η ΝΕΟ ανήκει στην «κοινωνική Κεντροδεξιά», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Είναι η ίδια κυρία Παπακώστα που κάποτε μιλούσε για μετανάστες-κατσαρίδες, αλλά τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ την καλωσορίζει στην… προοδευτική συμμαχία. Μάλιστα η κυρία Παπακώστα, επί χρόνια στέλεχος και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, τώρα περιγράφεται από την Κουμουνδούρου ως μέρος ενός μετώπου απέναντι στον… οδοστρωτήρα του νεοφιλελευθερισμού!

Για λόγους ιστορικής καταγραφής δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία χαιρετίστηκε η συνεργασία με το ΝΕΟ.

«Χαιρετίζουμε την ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.) για συμπόρευση / συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

» Πρόκειται για μια απόφαση που έρχεται ως συνέχεια της θετικής συνεργασίας που αναπτύχθηκε στο κυβερνητικό επίπεδο, όταν η Πρόεδρος της Ν.Ε.Ο., Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, ανέλαβε υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στο κοινοβουλευτικό επίπεδο με την ψήφιση των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, καθώς και της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών.

» Εξάλλου, η συμμετοχή των 2 στελεχών της ΝΕΟ στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει τις προγραμματικές συγκλίσεις, σχετικά με την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, τη δίκαιη ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη απέναντι στο νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα που θέλει να σαρώσει δικαιώματα και κατακτήσεις του ελληνικού λαού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δεύτερο στέλεχος της ΝΕΟ που συμμετέχει στα ψηφοδέλτια είναι ο ηθοποιός Τάκης Παπαματθαίου που είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών.

Το όνομα του ηθοποιού ήταν στη λίστα που δημοσιοποίησε αργά τη νύχτα της Τετάρτης η Κουμουνδούρου (εδώ) και δεν προκάλεσε έκπληξη καθώς εκτός των άλλων ο κ. Παπαματθαίου ήταν παρών στην εκδήλωση καλλιτεχνών που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο «Gazarte» πριν τις ευρωεκλογές (στις οποίες η ΝΕΟ κατήλθε αυτόνομη και πήρε 12.278 ψήφους, ποσοστό 0,22%).

Ωστόσο η ανακοίνωση της ΝΕΟ ανέφερε ότι ο κ. Παπαματθαίου, υποψήφιος πλέον στην Α’ Αθηνών, είναι δικός της…