285
|

Παπαευαγγέλου: Το 98% των 65+ που πέθαναν την τελευταία εβδομάδα δεν είχε εμβολιαστεί πλήρως

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 19:09

Παπαευαγγέλου: Το 98% των 65+ που πέθαναν την τελευταία εβδομάδα δεν είχε εμβολιαστεί πλήρως

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 19:09

Συνεχίζεται η μείωση του επιδημιολογικού φορτίου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της επικράτειας, ενώ σταδιακά και σταθερά μειώνεται η διασπορά του ιού, ανέφερε την Παρασκευή η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ο δείκτης θετικότητας στη χώρα παραμένει σταθερά χαμηλός, στο 2,3%, όπως και ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων και το Rt στην επικράτεια είναι στο 0,83%.

Η βελτίωση αποτυπώνεται και στα νούμερα. Δηλαδή, όπως επισήμανε, είχαμε 6.500 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, κάτω από 1.000 κρούσματα την ημέρα.

Σημαντική είναι η αποκλιμάκωση της πίεσης στο ΕΣΥ, με τις νέες εισαγωγές να είναι λιγότερες από τα εξιτήρια.

Τόνισε, όμως, ότι η πλειοψηφία των νοσηλευομένων αφορά ανεμβολίαστους πολίτες. Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων έχει σημαντικά μειωθεί και είναι σήμερα στα 36 έτη. Υπολογίζεται ότι στο τέλος του μήνα, ο αριθμός των διασωληνωμένων ίσως είναι μικρότερος και από τους 200, είπε.

Σημαντικό είναι και το στατιστικό δεδομένο που ανέφερε, σύμφωνα με το οποίο την περασμένη εβδομάδα, το 92% όσων νόσησαν βαριά και το 98% όσων χάθηκαν μεταξύ των κρουσμάτων άνω των 65 ετών αφορούσαν άτομα που δεν είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους.

Κατά την ενημέρωση, η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε ότι ο ιός κυκλοφορεί ακόμη ανάμεσά μας, η πανδημία δεν έχει λήξει και επισήμανε για άλλη μια φορά τη σημασία των μέτρων ατομικής προστασίας. Η ύφεση των δεικτών δεν θα πρέπει να μας εφησυχάζει, πρόσθεσε.

H επιτροπή εξετάζει και μέτρα ώστε να προληφθούν εξάρσεις της πανδημίας, όπως καθημερινή παρακολούθηση επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και πρωτόκολλα για την απομόνωση κρουσμάτων. Ιδιαίτερα μέτρα λαμβάνονται για τις μετακινήσεις τουριστών τους επόμενους μήνες. Ο βασικός στόχος μας είναι να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και να αυξήσουμε το τείχος ανοσίας με τον εμβολιασμό, κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...