241
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Πέμπτη | ΕΡΤ

Παπαευαγγέλου: Μειώθηκαν 40% τα κρούσματα – Τα τέσσερα νησιά που έχουν αύξηση

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2021, 18:27
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Πέμπτη
|ΕΡΤ

Παπαευαγγέλου: Μειώθηκαν 40% τα κρούσματα – Τα τέσσερα νησιά που έχουν αύξηση

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2021, 18:27

Εξαιρετικά ευχάριστα είναι τα νέα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς όπως ανακοίνωσε στην τακτική ενημέρωση των 6 μ.μ. (από σήμερα θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη αντί για Παρασκευή) η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες κατά 40%.

Ωστόσο, το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε σε Κω, Σαντορίνη, Πάρο και Μύκονο, γι’ αυτό και θα υπάρξει μεγαλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση σε αυτές τις περιοχές, καθώς «οι μικρές εξάρσεις μας θυμίζουν ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμα», όπως τόνισε η καθηγήτρια.

Η ίδια είπε ότι στις περιοχές της χώρας με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη παρατηρείται αύξηση σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Οπως υπογράμμισε υπάρχουν περιοχές που έχουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, σε νησιά όπως είναι η Κέα, η Κύθνος, η Μύκονος, η Ανδρος κ.ά. Αντίθετα, υπάρχουν περιοχές που έχουν κάτω του 30% εμβολιαστική κάλυψη, όπως είναι η Φλώρινα, η Ροδόπη, οι Σέρρες και η Ευρυτανία.

Η ίδια ανέφερε ότι σε Ρέθυμνο, Σύρο και Σαντορίνη παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε μικρές ηλικίες.

Την ίδια στιγμή, μειώθηκε ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και πλέον γίνονται κατά μέσο όρο 37.000 τεστ την ημέρα.

«Το ΕΣΥ επανέρχεται στην κανονικότητα και πλέον νοσηλεύονται 1.300 ασθενείς με κορονοϊό. Ο αριθμός των ασθενών που χρήζουν διασωλήνωσης επίσης μειώθηκε και ο μέσος όρος των θανάτων την τελευταία εβδομάδα είναι 13 συνάνθρωποί μας την ημέρα», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Η ίδια εξήγησε ότι όλη αυτή η θετική εικόνα οφείλεται πρώτα στην εμβολιαστική κάλυψη, αλλά και στη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News