221
|

Παπαευαγγέλου: Με 75% μείωση στα κρούσματα κορονοϊού έκλεισε ο Ιούνιος

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2021, 18:18

Παπαευαγγέλου: Με 75% μείωση στα κρούσματα κορονοϊού έκλεισε ο Ιούνιος

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2021, 18:18

Σημαντική μείωση των κρουσμάτων καταγράφηκε τον Ιούνιο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, ωστόσο μειώθηκε κατά πέντε χρόνια η ηλικία των ατόμων που μολύνονται, όπως είπε.

«Η διάμεση ηλικία είναι πλέον τα 27 έτη, έπεσε δηλαδή πέντε χρόνια και αυτό είναι το πιο αξιοσημείωτο της εβδομάδας. Οι μικρές ηλικίες είναι το 60% των νέων κρουσμάτων πλέον», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Η ίδια τόνισε ότι κατά τη διάρκεια του Ιουνίου είχαμε μείωση των κρουσμάτων 75% και των θανάτων 50% και τώρα η μείωση αυτή έχει ανακοπεί και τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων.

Σταθεροποιημένος είναι και ο δείκτης θετικότητας στο 1,1% (όριο συναγερμού το 4%), καθώς και ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt, οποίος είναι στο 0,87 (με όριο το 1).

Αυτή τη στιγμή 700 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία όλης της χώρας. «Σε λίγες εβδομάδες οι ασθενείς σε ΜΕΘ θα είναι 100 και οι ημερήσιοι θάνατοι θα μειωθούν ακόμη περισσότεροι», είπε η καθηγήτρια.

Ωστόσο, η μετάλλαξη Δέλτα (ινδική) ήρθε και στη χώρα μας και διασπείρεται γρήγορα και το θέμα είναι πώς θα τη σταματήσουμε πριν απλωθεί.

Η αύξηση των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Δέλτα θα γίνει σε άτομα μη πλήρως εμβολιασμένα ή ανεμβολίαστα.

Γι’ αυτό και όσοι νέοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους, καλό θα ήταν να κάνουν ένα self test πριν επιστρέψουν στο σπίτι τους, ειδικά αν διαμένουν με άτομα μεγάλης ηλικίας, κατέληξε η ίδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...