229
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου | ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / IntimeNews

Παπαευαγγέλου: Κάτω από 20.000 τα ενεργά κρούσματα έπειτα από δύο μήνες

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2021, 18:24
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου
|ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / IntimeNews

Παπαευαγγέλου: Κάτω από 20.000 τα ενεργά κρούσματα έπειτα από δύο μήνες

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2021, 18:24

Αισιόδοξα είναι τα νέα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς, όπως ανακοίνωσε κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, οι επιδημιολογικοί δείκτες έχουν βελτιωθεί αρκετά. Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει υψηλή, όμως μειώθηκε την τελευταία εβδομάδα.

Μάλιστα, όπως είπε, για πρώτη φορά ύστερα από δύο μήνες τα ενεργά κρούσματα είναι κάτω από 20.000.

«Για πρώτη φορά, τη Μεγάλη Εβδομάδα ο αριθμός των εισαγωγών ήταν μικρότερος από αυτούς που εξέρχονταν από τα νοσοκομεία», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Η ίδια ανάφερε ότι όσοι εμβολιάστηκαν έχουν λιγότερες πιθανότητες και να κολλήσουν κορονοϊό, αλλά και να νοσήσουν βαριά από Covid-19.

Στις ΜΕΘ, το 25% των ατόμων που νοσηλεύονται είναι από 35 έως και 55 ετών και στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι ανεμβολίαστοι.

Την ίδια στιγμή μειώνεται και η πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς για δεύτερη εβδομάδα οι αποσωληνώσεις είναι λιγότερες από τις διασωληνώσεις. «Γι’ αυτό και καταφέρνουμε να ανοίξουμε περισσότερες δραστηριότητες», είπε η καθηγήτρια.

«Ομως όλοι μας στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων είμαστε ανήσυχοι, διότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ακόμη μεγάλος. Ωστόσο, μέχρι να αυξηθεί αρκετά η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε όλοι μας εξαιρετικά προσεκτικοί», κατέληξε η καθηγήτρια.

Τοπικές επιδημίες

Οπως είπε η κυρία Παπαευαγγέλου, υπάρχει ακόμη ένα πρόβλημα που ίσως προκύψει τις επόμενες ημέρες, καθώς «αναμένουμε τοπικές επιδημίες λόγω Πάσχα. Και αυτό επειδή υπήρξαν μετακινήσεις από τη μία περιοχή στην άλλη, αλλά επειδή υπήρχαν και οικογενειακές συναθροίσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...