219
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ.. | ΕΡΤ

Παπαευαγγέλου: 2.500 άτομα νοσηλεύονται με Covid-19

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2021, 18:20
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ..
|ΕΡΤ

Παπαευαγγέλου: 2.500 άτομα νοσηλεύονται με Covid-19

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2021, 18:20

Αυξήθηκε, παρά τα περιοριστικά μέτρα, το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας, με κυλιόμενο μέσο όρο την εβδομάδα που ξεπέρασε τα 1.500 άτομα ανά ημέρα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 12.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα, ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ..

Οπως είπε, καθημερινά εισάγονται στα νοσοκομεία 260 άτομα με κορονοϊό, ενώ συνολικά 2.500 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία όλης της χώρας.

Το 53% από αυτούς είναι άτομα άνω των 65 ετών, ενώ ένας στους τρεις από 45 μέχρι 65 ετών και, δυστυχώς, αρκετοί από αυτούς είναι διασωληνωμένοι, όπως τόνισε.

Αύξηση υπάρχει και στον αριθμό των θανάτων από Covid-19 την τελευταία εβδομάδα «και περιμένουμε και νέα άνοδο», σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου.

Ο κεντρικός τομέας Αθηνών παραμένει μία σημαντικά επιβαρυμένη περιοχή, ενώ στον Πειραιά υπάρχουν 1.100 ενεργά κρούσματα.

«Την εβδομάδα που πέρασε είχαμε πολλές μικρές συρροές κρουσμάτων μετά από συναντήσεις σε σπίτια και εργασιακούς χώρους, αλλά και σε κλειστές δομές. Με αυτές, όμως, δεν μπορούμε να άρουμε μέτρα. Αυτό που προβληματίζει είναι ότι δεν έχουν μειωθεί τα κρούσματα όπως περιμέναμε. Σίγουρα βοηθά και η επικράτηση των μεταλλάξεων που μεταδίδονται πολύ πιο εύκολα», σχολίασε η καθηγήτρια.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι το lockdown δεν μπορεί να αποδώσει όπως είχε γίνει την περασμένη άνοιξη, καθώς υπάρχει μεγάλη κόπωση, και μέχρι να ανευρεθούν πιο έξυπνες λύσεις, θα πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...