253
H καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. | ΕΡΤ

Παπαευαγγέλου: 14.000 διαγνώσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα με self tests

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 18:21
H καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ.
|ΕΡΤ

Παπαευαγγέλου: 14.000 διαγνώσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα με self tests

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 18:21

Στη χρησιμότητα των self tests αναφέρθηκε κατά την τακτική ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι υψηλός και θα αργήσει να μειωθεί, κυρίως λόγω των πολλών διαγνωστικών τεστ. Ο αριθμός τους θα συνεχίζει να αυξάνει λόγω του ανοίγματος διάφορων δραστηριοτήτων», είπε η κυρία Παπαευγγέλου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, μέχρι χθες διαγνώστηκαν με self test 14.000 ασυμπτωματικοί φορείς. Από τις 3 μέχρι και τις 9 Μαΐου, το ένα στα τέσσερα νέα κρούσματα διαγνώστηκαν με αυτό το νέο εργαλείο.

«Ολοι αυτοί, αν δεν το είχαν κάνει, θα συνέχιζαν τις δραστηριότητές τους και θα είχαν διασπείρει τον ιό στα σπίτια τους και στις δουλειές τους. Είναι σημαντικό να κάνουμε αυτοδιαγνωστικά τεστ για να κρατάμε τη διασπορά του ιού στην κοινότητα», είπε η καθηγήτρια.

Την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε ότι βρέφη και νήπια κάτω των πέντε ετών εξαιρούνται από αυτά τα τεστ, διότι το κάνουν οι γονείς τους.

«Το θετικό βρέφος θα έχει κατά πάσα πιθανότητα γονείς θετικούς. Γι’ αυτό και από τις ταξιδιωτικές οδηγίες εξαιρούνται τα μικρά παιδιά. Σήμερα, 15 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, όλοι ξέρουμε ότι θα αποφύγουμε την έκθεση στον ιό και θα πρέπει να προστατεύσουμε την οικογένειά μας», είπε η ίδια.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι άλλο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άλλο η χαλάρωση των μέτρων προστασίας. «Πρέπει όλοι να προσέχουμε, το οφείλουμε και στον εαυτό μας και στους αγαπημένους μας και να φοράμε τη μάσκα πάνω από τη μύτη», κατέληξε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...