216
O Πάπας Φραγκίσκος σκοντάφτει, φεύγοντας από την Ελλάδα | REUTERS/Alkis Konstantinidis

Πάπας Φραγκίσκος: Ατύχημα πριν αποχωρήσει από την Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2021, 12:58
O Πάπας Φραγκίσκος σκοντάφτει, φεύγοντας από την Ελλάδα
| REUTERS/Alkis Konstantinidis

Πάπας Φραγκίσκος: Ατύχημα πριν αποχωρήσει από την Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2021, 12:58

Με ένα μικρό απρόοπτο ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η τριήμερη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα: την ώρα που ανέβαινε τη σκάλα του αεροπλάνου για την αναχώρησή του από το «Ελ. Βενιζέλος», ο 85ετής προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σκόνταψε, κατά τα φαινόμενα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οπως φάνηκε στο βίντεο από την αναχώρησή του, ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά κόσμον Χόρχε Μπεργκόλιο, παρασύρθηκε στιγμιαία από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν το πρωί στην πίστα του «Ελ. Βενιζέλος», με αποτέλεσμα να σκοντάψει στα σκαλιά.

Ο ίδιος βέβαια δεν πτοήθηκε από την πτώση και όταν έφτασε στην πόρτα αποχαιρέτησε την ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, που βρισκόταν στο αεροδρόμιο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποχαιρετά την Ελλάδα. Στο κόκκινο χαλί, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, τον αποχαιρετά ο Νίκος Δένδιας (Vatican Media/­Handout via REUTERS)

Ο δυνατός αέρας πάντως στο αεροδρόμιο του «Ελ. Βενιζέλος» ήταν υπαίτιος για ακόμη ένα συμβάν, καθώς πριν ανέβει στο αεροπλάνο ο πονίφικας κουκουλώθηκε από το ράσο του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση των συνεργατών του.

Για όλα φταίει ο αέρας (REUTERS/Alkis Konstantinidis)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...