410
Μετανάστες φτάνουν από ξηράς και θαλάσσης στην Ελλάδα (στη φωτο Αφγανοί που μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο στα Κύθηρα για ταυτοποίηση) | Δημήτρης Καπάνταης / Sooc

Πάνω από 260 μετανάστες εντοπίστηκαν σε 48 ώρες – Συνελήφθησαν 11 διακινητές

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2022, 19:26
Μετανάστες φτάνουν από ξηράς και θαλάσσης στην Ελλάδα (στη φωτο Αφγανοί που μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο στα Κύθηρα για ταυτοποίηση)
|Δημήτρης Καπάνταης / Sooc

Πάνω από 260 μετανάστες εντοπίστηκαν σε 48 ώρες – Συνελήφθησαν 11 διακινητές

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2022, 19:26

Τρία σκάφη με 237 μετανάστες εντοπίστηκαν το τελευταίο 48ωρο στα Κύθηρα, ενώ μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα είχαν συλληφθεί πέντε άτομα που φέρονται ως διακινητές, τρεις υπήκοοι Τουρκίας και δύο υπήκοοι Ρωσίας.

Στο πρώτο σκάφος που ήταν ιστιοφόρο και είχε προσαράξει στη θαλάσσια περιοχή Πίσω Γιαλός Καψαλίου, εντοπίστηκαν 97 άτομα (15 γυναίκες και 82 άνδρες) μεταξύ των οποίων και οι τρεις Τούρκοι φερόμενοι ως διακινητές 30, 29 και 17 ετών. Το δεύτερο σκάφος που ήταν και αυτό ιστιοφόρο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Καψαλίου νότια των Κυθήρων.

Σε αυτό επέβαιναν συνολικά 73 άτομα (6 γυναίκες, 46 άντρες και 21 ανήλικοι) μεταξύ των οποίων και οι δύο συλληφθέντες ρώσοι υπήκοοι που φέρονται ως διακινητές, ηλικίας 41 και 34 ετών.

Σήμερα τα ξημερώματα εντοπίστηκε άλλο ένα σκάφος, το τρίτο κατά σειρά, στην παραλία του Λιμνιώνα στα Κύθηρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για ένα καταμαράν με 67 μετανάστες διαφόρων εθνοτήτων, στην πλειοψηφία τους είναι Αφγανοί. Οι μετανάστες αποβιβάστηκαν και εντοπίστηκαν από τις Αρχές.

Εξι συλλήψεις διακινητών και στη Βόρεια Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, άλλοι έξι διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες συνέλαβαν μέσα σ ένα 24ωρο αστυνομικοί στις περιοχές Εβρου, Ροδόπης και Ξάνθης. Οπως ανακοινώθηκε από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ορεστιάδας, Ροδόπης και Ξάνθης από τους έξι διακινητές, οι πέντε είναι αλλοδαποί και ένας ημεδαπός.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι της Τετάρτης σε οικισμό του Εβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν τον ημεδαπό δράστη, γιατί μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην ενδοχώρα 11 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, περίπου την ίδια ώρα στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, το βράδυ της Τετάρτης σε οικισμό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρριανών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, που μετέφερε οδηγώντας ιδιωτικό αυτοκίνητο πέντε μη νόμιμους μετανάστες. Ο συγκεκριμένος οδηγούσε χωρίς, καν, να διαθέτει άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην τέταρτη περίπτωση, το βράδυ της ίδιας μέρας. στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πέμπτη περίπτωση, τα ξημερώματα της Πέμπτης σε οικισμό της Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό που μετέφερε παράνομα άλλους δύο μετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν πέντε οχήματα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς. Προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, Ξάνθης, Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...