205
Χωρικοί σε πλημμυρισμένη έκταση στο Ασάμ της Ινδίας | REUTERS/Anuwar Hazarika

Πάνω από 130 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη νότια Ασία

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2019, 11:11
Χωρικοί σε πλημμυρισμένη έκταση στο Ασάμ της Ινδίας
|REUTERS/Anuwar Hazarika

Πάνω από 130 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη νότια Ασία

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2019, 11:11

Τουλάχιστον 130 νεκροί σε τρεις χώρες και εκατομμύρια που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός των μουσώνων στη νότια Ασία.

Μόνο στο Νεπάλ, ο απολογισμός των θυμάτων από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις των τελευταίων τριών ημερών ανήλθε σε 67 νεκρούς, ενώ τουλάχιστον 30 άνθρωποι είναι αγνοούμενοι και άλλοι 38 έχουν τραυματιστεί.

Συνολικά, 10.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν πολλές περιοχές στο Νεπάλ από την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, να καταστραφούν γέφυρες και δρόμοι σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην Ινδία, στο κρατίδιο Ασάμ, τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους ενώ πάνω από 20 είναι οι νεκροί. Δύο εκατομμύρια εγκατέλειψαν τις εστίες τους και στο γειτονικό κρατίδιο Μπιχάρ, αναφέρει το BBC.

Εφιαλτική η κατάσταση και στη Τσιταγκόνγκ του Μπανγκλαντές όπου καταγράφθηκαν τουλάχιστον 10 θάνατοι, ενώ συνολικά στη χώρα ανέρχονται σε 29 από την περασμένη εβδομάδα. Περίπου 500.000 εγκατέλειψαν τις εστίες τους καθώς 200 χωριά κατακλύστηκαν κάτω από τα λασπόνερα.

Το εποχιακό φαινόμενο των μουσώνων, κάθε χρόνο τους θερινούς μήνες, προκαλεί στην Ασία δεκάδες ή και εκατοντάδες θανάτους και εξαναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Φέτος είμαστε ακόμη στην αρχή της περιόδου αλλά οι καταστροφές είναι ήδη σοβαρές, σημειώνει το Reuters.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...