213
Σε επιφυλακή στρατιώτες σε σημείο ελέγχου κοντά στη στρατιωτική βάση που δέχθηκε την επίθεση τζιχαντιστών | REUTERS/Anil Usyan

Πάνω από 130 νεκροί μετά την επίθεση Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2017, 11:44
Σε επιφυλακή στρατιώτες σε σημείο ελέγχου κοντά στη στρατιωτική βάση που δέχθηκε την επίθεση τζιχαντιστών
|REUTERS/Anil Usyan

Πάνω από 130 νεκροί μετά την επίθεση Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2017, 11:44

Ωρες διήρκεσε η επίθεση που πραγματοποίησαν Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση του Αφγανιστάν την Παρασκευή. Η επίθεση ήταν πολύνεκρη: Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 130 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 160, ενώ πηγές του BBC ανέφεραν ότι είναι πολύ πιθανό να πολλαπλασιαστούν τα θύματα.

Οι τζιχαντιστές κατάφεραν να περάσουν τα σημεία ελέγχου έξω από τη στρατιωτική βάση καθώς είχαν μεταμφιεστεί σε στρατιώτες. Αιφνιδίασαν τους (πραγματικούς) στρατιώτες εξαπολύοντας την επίθεση ακριβώς την ώρα που έφευγαν από κοντινό τέμενος, μετά την προσευχή, στις 2 το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Στην επίθεση συμμετείχαν περίπου δέκα μέλη των Ταλιμπάν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αφγανικού υπουργείου Αμυνας, τον στρατηγό Νταουλάτ Ουαζίρι. «Επτά εξ αυτών σκοτώθηκαν, δύο πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι και ένας συνελήφθη από τις αφγανικές δυνάμεις», είπε ο Ουαζίρι, διευκρινίζοντας ότι όλοι τους φορούσαν στολές.

Η βάση η οποία βρίσκεται κοντά σε ένα τέμενος στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλχ, χρησιμοποιείται συχνά από ξένους στρατιωτικούς συμβούλους. Την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν εκεί Γερμανοί και άλλοι ξένοι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στην αποστολή του NATO.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Η προηγούμενη επίθεση ευρείας κλίμακας εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Αφγανιστάν είχε διαπραχθεί στις αρχές του μήνα. Επρόκειτο για μια συντονισμένη επιχείρηση που διήρκεσε ώρες κι είχε στόχο το μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της χώρας, στην Καμπούλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...