466
Νοσοκομείο εκστρατείας για τον κορονοϊό που στήθηκε από τον αμερικανικό στρατό στο Σιάτλ | REUTERS/Jason Redmond

Πάνω από 1.200 νεκροί σε ένα 24ωρο στις ΗΠΑ – «Ετοιμαστείτε για νέο Περλ Χάρμπορ»

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 09:51
Νοσοκομείο εκστρατείας για τον κορονοϊό που στήθηκε από τον αμερικανικό στρατό στο Σιάτλ
|REUTERS/Jason Redmond

Πάνω από 1.200 νεκροί σε ένα 24ωρο στις ΗΠΑ – «Ετοιμαστείτε για νέο Περλ Χάρμπορ»

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 09:51

Σε κατάσταση υγειονομικού «κόκκινου συναγερμού» παραμένουν οι ΗΠΑ, στις οποίες πάνω από 1.200 άνθρωποι υπέκυψαν από τον κορονοϊό μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση που δημοσιοποίησε την Κυριακή το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να ζήσουν μια από «τις πιο θλιβερές εβδομάδες της ζωής τους», προειδοποίησαν οι αρχές.

«Αυτή η εβδομάδα θα είναι κάτι σαν το Περλ Χάρμπορ, σαν την 11η Σεπτεμβρίου, μόνον που τώρα αυτό δεν θα εντοπίζεται σε ένα μέρος, θα είναι σε όλη τη χώρα», προειδοποίησε ο ομοσπονδιακός διευθυντής των υπηρεσιών δημόσιας υγείας Τζερόμ Ανταμς μιλώντας στο δίκτυο NBC.

«Θα είναι μια άσχημη εβδομάδα» με μια κλιμάκωση των μακάβριων απολογισμών, συμπλήρωσε ο επιδημιολόγος Αντονι Φάουτσι, ο οποίος είναι σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της κρίσης με την Covid-19.«Δυσκολευόμαστε να θέσουμε υπό έλεγχο» την πανδημία, είπε.

Στις ΗΠΑ καταγράφονται πλέον 337.072 κρούσματα, ενώ οι θάνατοι ασθενών έχουν φθάσει τους 9.633.

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι επίκεντρο της επιδημίας του νέου κορονοϊού. Κατέγραψε 594 νέους θανάτους σε 24 ώρες, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των θυμάτων σε 4.159, δήλωσε την Κυριακή ο κυβερνήτης της Αντριου Κουόμο.

Σε σύγκριση με τους 630 θανάτους που είχαν καταγραφεί μια ημέρα νωρίτερα, ο απολογισμός είναι ελαφρώς χαμηλότερος, αλλά «είναι ακόμα πολύ νωρίς» να εξαχθούν συμπεράσματα, πρόσθεσε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με το κλιμάκιο διαχείρισης κρίσης που έχει συστήσει, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Κυριακή ότι οι συμπατριώτες του πρέπει να περιμένουν έναν «φρικτό» αριθμό νεκρών όταν σημειωθεί η κορύφωση της πανδημίας, που δεν θεωρείται ότι ήρθε ακόμη.

«Αντάρτικο» σε εκκλησία στη Λουιζιάνα

Εν τω μεταξύ, ο πάστορας εκκλησίας κοντά στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας τέλεσε εκ νέου λειτουργία την Κυριακή, αψηφώντας την εντολή του κυβερνήτη της Πολιτείας να μείνουν σπίτι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Διαβεβαίωσε τους πιστούς ότι δεν έχουν «τίποτα να φοβούνται εκτός από τον φόβο».

Ο πάστορας Τόνι Σπελ της Life Tabernacle Church, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα διότι συνεχίζει να τελεί λειτουργίες, κάλεσε για άλλη μια φορά τους πιστούς να πάνε να εκκλησιαστούν, τρεις εβδομάδες αφότου ο Τζον Μπελ Εντουαρντς, ο κυβερνήτης της Λουιζιάνας, απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων.

Εκατοντάδες πιστοί, οι μισοί λευκοί, οι άλλοι μισοί Αφροαμερικανοί, συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία χθες, πολλοί με τα 26 λεωφορεία τα οποία πήγαν να τους παραλάβουν. Σχεδόν όλοι, εκτός από τις οικογένειες, τηρούσαν απόσταση περίπου 2 μέτρων, διαβεβαίωσε δικηγόρος του πάστορα.

Οι Αρχές στη Λουιζιάνα είχαν καταγράψει μέχρι χθες Κυριακή 13.000 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό και 477 θανάτους από την ασθένεια COVID-19.

Μερικές ακόμη εκκλησίες στις ΗΠΑ αψήφησαν επίσης τις οδηγίες των Αρχών για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας και τέλεσαν λειτουργίες χθες, Κυριακή των Βαΐων για τους καθολικούς και ευαγγελικούς χριστιανούς.

Αρκετές άλλες εκκλησίες προτίμησαν αντίθετα να τελέσουν τις λειτουργίες μόνο με την παρουσία ιερωμένων και να τις αναμεταδώσουν χρησιμοποιώντας ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και πλατφόρμες βιντεοδιασκέψεων, όπως η Zoom.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...