300
Ιούλιος 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρετά τον Αλέξη Τσίπρα από το Μαξίμου | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Παντοδύναμος Μητσοτάκης: Στο 18,1% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2019, 23:08
Ιούλιος 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρετά τον Αλέξη Τσίπρα από το Μαξίμου
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Παντοδύναμος Μητσοτάκης: Στο 18,1% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2019, 23:08

Τέσσερις μήνες στην κυβέρνηση και η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη απολαμβάνει ένα εντυπωσιακό δημοσκοπικό προβάδισμα, γεγονός που δείχνει κάποια πράγματα τόσο για τον Πρωθυπουργό όσο και για τον Αλέξη Τσίπρα.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται —τι θα ψηφίζατε αν γινόταν τώρα εκλογές— είναι κάπως άστοχο, καθώς κάλπες είναι απίθανο να στηθούν, αλλά σε κάθε περίπτωση η έρευνα δείχνει ότι σε αυτό το ακραίο σενάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς ανέτοιμος και κινδυνεύει με κατάρρευση.

Αλλωστε ιδιαίτερα ανησυχητικά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι και τα ποιοτικά στοιχεία της σύγκρισης του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ είναι στο 42,9%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,8%.

Πρόκειται για μια διαφορά 18,1 ποσοστιαίων μονάδων! Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου η ΝΔ έλαβε 39,85% και ο ΣΥΡΙΖΑ 31,83%.

Στην έρευνα της Marc, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ 42,9%
ΣΥΡΙΖΑ 24,8%
ΚΙΝΑΛ 6,0%
ΚΚΕ 5,4%
Ελληνική Λύση: 3,1%
ΜέΡΑ 25: 3,1%

Η σύγκριση Μητσοτάκη – Τσίπρα

Στη ίδια δημοσκόπηση ιδιαίτερα θετικά κρίνουν οι ερωτηθέντες τον Πρωθυπουργό.

Οπως προκύπτει από την έρευνα, το 48,2% δηλώνει ότι είναι «καλύτερος πρωθυπουργός από ό,τι περιμέναμε» και το 81,4% ότι «θα υλοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του».

Από την άλλη, τα πράγματα είναι δυσοίωνα για τον κ. Τσίπρα για τον οποίο το 67,3% των πολιτών εκφράζει «θυμό και απογοήτευση», ενώ το 76,1% στέλνει «μήνυμα στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για ήπια-δημιουργική αντιπολίτευση».

Σύμφωνα με την έρευνα, ο κ. Μητσοτάκης έχει καταφέρει να αφοπλίσει την αντιπολιτευτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Τσίπρα να είναι αναγκασμένος να προσέξει ιδιαίτερα τις επόμενες πολιτικές του κινήσεις και το γενικότερο πολιτικό σκηνικό, αλλά και την ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία του κόμματός του.

Στο ερώτημα «αν επακολουθούσε να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα, πώς θα πήγαιναν τα πράγματα;», μόνο το 22,1% απαντά «καλύτερα απ’ ό,τι τώρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...