396
|

«Πάνο έλα να τα πούμε» – Τσίπρας σε ρόλο ναυαγοσώστη

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2018, 12:33

«Πάνο έλα να τα πούμε» – Τσίπρας σε ρόλο ναυαγοσώστη

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2018, 12:33

Στη συνάντηση που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο τη Δευτέρα,  με την επιστροφή του δεύτερου από τις ΗΠΑ, παραπέμπονται οι όποιες εξελίξεις αναφορικά με τον βίο της συγκυβέρνησης και την ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών.

Αν και ο ίδιος στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ  απέφυγε να τον κατονομάσει, ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι, δεδομένης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο κυβερνητικό δίπολο, μόνη λύση είναι να ξεκαθαριστούν τα όποια θέματα υπάρχουν με τον… «σύντροφο» Καμμένο -μια και καλή και από κοντά.

Η συνάντηση  μπορεί να χαρακτηρίζεται κρίσιμη, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που προεξοφλούν το αποτέλεσμά της: μία ακόμη οπερέτα αμοιβαίων εξηγήσεων που θα καταλήξει στην παράταση της παραμονής των δύο κυβερνητικών εταίρων στην εξουσία.

Και αυτό παρά το σφυροκόπημα κατά Καμμένου από δεκάδες στελέχη και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ εκ των οποίων κάποιοι συμπέραναν με απόγνωση ότι ο «γάμος» ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν γίνεται να πάει πια μέχρι τον Οκτώβριο του 2019.

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκαν σκληρά λόγια για τον Πάνο Καμμένο, όπως από τον Νίκο Φίλη, που χαρακτήρισε «καρικατούρα» του Σαλβίνι τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις αποδοκιμασίας του κ. Καμμένου από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Τη σκυτάλη πήρε ο ίδιος υπουργός Εξωτερικών Νίκος  Κοτζιάς, έχοντας στο πλάι του τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, και ακολούθησαν: ο βουλευτής  Γιώργος Κυρίτσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Ξυδάκης, ο πρώην γραμματέας και νυν αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Πάνος Ρήγας, και οι κυρίες Μερόπη Τζούφη, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Σία Αναγνωστοπούλου, Θεοδώρα Τζάκρη.

Οξύτερος όλων ο βουλευτής  Σάκης Παπαδόπουλος, ενώ δεν έλειψαν και τα φίλια πυρά προς τον αρχηγό των ΑΝΕΛ, όπως για παράδειγμα από τον Τέρενς Κουίκ.

Εκεί όμως που ανασηκώθηκαν πολλά φρύδια ήταν όταν κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ο κ. Τσίπρας είπε επί λέξει:

«Καλό είναι, όλοι όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης σε αυτόν τον τόπο, να μάθουμε να δουλεύουμε περισσότερο, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και να μιλάμε λιγότερο. Και κυρίως να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε, όχι όταν δεν πρέπει».

Πριν καλά – καλά γραφτούν τα πρώτα δημοσιογραφικά σχόλια για τη συγκεκριμένη αναφορά του Πρωθυπουργού, που αμέσως μεταφράστηκε ως έμμεση αλλά σαφέστατη αποδοκιμασία του κυβερνητικού του εταίρου, το Μαξίμου έσπευσε να σβήσει εν τη γενέσει της τη φωτιά, προβαίνοντας -μέσω διαρροών- στην διευκρίνιση ότι  η επίμαχη τοποθέτηση αναφερόταν στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας  Γιάννη Στουρνάρα και όχι στον Πάνο Καμμένο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...