187
Ανάρπαστα χαρτιά υγείας, χαρτομάντιλα και χαρτοπετσέτες σε αγορά του Χονγκ Κονγκ | REUTERS/Tyrone Siu

Πανικός στο Χονγκ Κονγκ για τον κορονοϊό: Ληστές άρπαξαν 600 χαρτιά υγείας!

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2020, 11:41
Ανάρπαστα χαρτιά υγείας, χαρτομάντιλα και χαρτοπετσέτες σε αγορά του Χονγκ Κονγκ
|REUTERS/Tyrone Siu

Πανικός στο Χονγκ Κονγκ για τον κορονοϊό: Ληστές άρπαξαν 600 χαρτιά υγείας!

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2020, 11:41

Ενοπλοι ληστές στο Χονγκ Κονγκ άρπαξαν 50 συσκευασίες με 600 χαρτιά υγείας, τα οποία έχουν αποδειχθεί πολύτιμα και δυσεύρετα, εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού.

Οι δράστες, υπό την απειλή μαχαιριού, άρπαξαν τις προμήθειες από διανομέα έξω από σούπερ μάρκετ Wellcome στη συνοικία Μονγκ Κοκ.

Η αστυνομία συνέλαβε πάντως δύο από τους τρεις άνδρες (ο τρίτος διαφεύγει) και πήρε πίσω τα κλεμμένα χαρτιά, έγραψαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα χαρτιά είχαν αξία που έφτανε τα 120 ευρώ.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι οι προμήθειες στα σούπερ μάρκετ δεν έχουν επηρεαστεί από το ξέσπασμα του κορονοϊού, οι κάτοικοι αγοράζουν σε τεράστιες ποσότητες χαρτί υγείας. Από τα ράφια έχουν εξαφανιστεί ακόμη το ρύζι, τα μακαρόνια και είδη για την καθαριότητα του σπιτιού.

Οι χειρουργικές μάσκες και τα απολυμαντικά χεριών είναι πλέον υπερβολικά δυσεύρετα, καθώς οι πολίτες τα αγοράζουν μαζικά για να προστατευτούν από τον ιό, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει περισσότερους από 1.750 θανάτους.

Οι Αρχές αποδίδουν τον πανικό των καταναλωτών στις φήμες και στα fake news που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.

Μαζική αγορά χαρτιού υγείας, απολυμαντικών χεριών και χειρουργικών μασκών παρατηρείται και στη Σιγκαπούρη, όπου έχουν καταγραφεί 75 κρούσματα του κορονοϊού.