178
|

Πανηγυρική επανεκλογή Βέμπερ στην ηγεσία του ΕΛΚ – αντιπρόεδρος ο Μεϊμαράκης

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2019, 15:39

Πανηγυρική επανεκλογή Βέμπερ στην ηγεσία του ΕΛΚ – αντιπρόεδρος ο Μεϊμαράκης

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2019, 15:39

Επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) εξελέγη την Τετάρτη, με συντριπτική πλειοψηφία, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, εκ των διεκδικητών της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του ΕΛΚ στο  Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), ο Βέμπερ εξασφάλισε 156 ψήφους, ενώ τέσσερα ψηφοδέλτια ήταν άκυρα.

Ο γερμανός πολιτικός που προέρχεται από τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), το βαυαρικό αδελφό κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ, ηγείται του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο από το 2014.

Μεϊμαράκης και Βέμπερ σε παλαιότερη συνάντησή τους

Πέρα από τον επικεφαλής του στην Ευρωβουλή, το ΕΛΚ εξέλεξε και τους δέκα αντιπροέδρους του, ανάμεσα στους οποίους είναι πλέον και ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτιου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μεϊμαράκης ευχαριστεί «τους ευρωπαίους συναδέλφους του που τον εξέλεξαν αντιπρόεδρο της ΚΟ του ΕΛΚ.

«Με την εκλογή μου, αναγνωρίζεται η νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές και καταγράφεται ενόψει των εθνικών εκλογών η εμπιστοσύνη του ΕΛΚ στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», καταλήγει στην ευχαριστήρια δήλωσή του ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της «γαλάζιας» παράταξης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...