262
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πανευρωπαϊκή πρωτιά: Οι πτήσεις από και προς Ελλάδα ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα επίπεδα του 2019

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2022, 13:57

Πανευρωπαϊκή πρωτιά: Οι πτήσεις από και προς Ελλάδα ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα επίπεδα του 2019

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2022, 13:57

Ενα εν αναμονή θαύμα του ελληνικού τουρισμού για το 2022 περιγράφουν οι αριθμοί των πτήσεων με προορισμό την Ελλάδα –όπως επισημαίνουν οι Financial Times έχουν ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα!

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι πτήσεις σε ευρωπαϊκούς προορισμούς για διακοπές ξεπερνούν τα επίπεδα του 2019 για πρώτη φορά», το έγκυρο βρετανικό οικονομικό φύλλο σημείωσε πως οι τομείς του τουρισμού που επλήγησαν βαριά την τελευταία διετία, μπορούν να ελπίζουν σε μια ισχυρή ανάκαμψη της δραστηριότητάς του, καθώς οι αριθμοί του Ιουνίου είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικοί. Ως παράδειγμα, μάλιστα, αναφέρεται η Ελλάδα:

Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, οι αριθμοί πτήσεων από και προς τα ελληνικά αεροδρόμιοα ξεπέρασαν τη δραστηριότητα κατά την ίδια εβδομάδα του 2019, σύμφωνα με στοιχεία του Eurocontrol.

Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου –επίσης δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί–, όπως η Ισπανία και η Ιταλία είδαν επίσης αύξηση στον αριθμό των πτήσεων σε σύγκριση με το 2021 και βεβαίως με το 2020, όμως για το διάστημα των αρχών του Ιουνίου και σε σχέση με το 2019 παρέμειναν 8% κάτω.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι αριθμοί πτήσεων ανέβηκαν πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα, καθώς πέρυσι σημειώθηκε αδύναμη δραστηριότητα καλύπτοντας μόνο κατά 50% την προ πανδημίας στοιχεία.

Ο Τόμας Ντβόρακ, οικονομολόγος στο Oxford Economics, είπε ότι η ανάκαμψη της τουριστικής δραστηριότητας θα φέρει ανακούφιση στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα και με τον πληθωρισμό (στην Ελλάδα ανήλθε τον Μάιο στο 11,3%). Ο ίδιος σημείωσε πως από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία προβλέπεται μια πολύ καλή σεζόν που θα ενισχύσει τις τουριστικά προσανατολισμένες οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...