177
Πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας ανάλογα με το φύλο, πολλοί και πολλές στον Παναμά κυκλοφορούσαν με μάσκες | REUTERS/Erick Marciscano

Παναμάς: Ανδρες και γυναίκες θα κυκλοφορούν εναλλάξ λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 09:43
Πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας ανάλογα με το φύλο, πολλοί και πολλές στον Παναμά κυκλοφορούσαν με μάσκες
|REUTERS/Erick Marciscano

Παναμάς: Ανδρες και γυναίκες θα κυκλοφορούν εναλλάξ λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 09:43

Ενα πρωτότυπο μέτρο για να περιορίσει τη διάδοση του κορονοϊού εφαρμόζει η κυβέρνηση του Παναμά, καθώς η χώρα μετρά περί τα 30 θύματα από την πανδημία.

Από την Τετάρτη και για 15 ημέρες οι άνδρες και οι γυναίκες θα μπορούν να βγαίνουν διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας για να κάνουν προμήθειες ή για να πάνε στο φαρμακείο.

Οι άνδρες θα έχουν έξοδο για δύο ώρες κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Η έξοδος στις γυναίκες θα επιτρέπεται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Την Κυριακή, απαγορεύεται η έξοδος στους πάντες, ανεξαρτήτως φύλου.

«Αυτή η καραντίνα δεν έχει κανέναν απολύτως άλλο στόχο, παρά να σωθούν ζωές», είπε ο υπουργός Ασφάλειας Χουάν Πίνο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σύμφωνα με το AFP.

Πάνω από 2.000 άνθρωποι, διευκρίνισε ο ίδιος, συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο διότι παραβίασαν τους κανόνες του «πλήρους και υποχρεωτικού» περιορισμού στο σπίτι που επιβλήθηκε σε όλους τους πολίτες την 24η Μαρτίου. Η κατανομή εξόδων που ανακοινώθηκε είναι το «πιο απλό μέσο» για να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 στον Παναμά, όπου καταμετρήθηκαν τη Δευτέρα 1.075 κρούσματα.