186
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με στελέχη του Προγράμματος για το μαχητικό αεροσκάφος F-35 και τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζωρτζ Τζέιμς Τσούνης | Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εθνικής Αμυνας

Παναγιωτόπουλος: Ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης των F-35

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2022, 22:56
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με στελέχη του Προγράμματος για το μαχητικό αεροσκάφος F-35 και τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζωρτζ Τζέιμς Τσούνης
|Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εθνικής Αμυνας

Παναγιωτόπουλος: Ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης των F-35

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2022, 22:56

Συνάντηση με στελέχη του Προγράμματος για το μαχητικό αεροσκάφος F-35 (JSF PO – Joint Strike Fighter Program Office) είχε την Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας υπογράμμισε ότι σε συνέχεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, θα ξεκινήσει, άμεσα, η διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών F-35, τα οποία θα καλύψουν προβλεπόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εξάλλου, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι τα Γενικά Επιτελεία θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας προμήθειας αμυντικών εξοπλισμών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΕΘΑ.

Κατά τη συνάντηση, τονίστηκε ότι η απόκτηση των αεροσκαφών F-35, η οποία θα ενισχύσει, περαιτέρω, την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας και την διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ, αντανακλά το στρατηγικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων.

Σημειώνεται, τέλος, πως στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζωρτζ Τζέιμς Τσούνης.

Σε σχετική ανάρτησή του, ο κ. Τσούνης ανέφερε: «Σηκώνουμε τα μανίκια και πιάνουμε δουλειά. Τα F-35 θα ενισχύσουν τις αμυντικές δυνατότητες της Ελλάδας, θα εμβαθύνουν τη διαλειτουργικότητα των ενόπλων δυνάμεων Ελλάδας – ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, διασφαλίζοντας την περιφερειακή σταθερότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...