203
Στα όριά τους οι καταστηματάρχες, ελπίζουν σε «ανάσα» από τα μέσα του μήνα | SOOC

Πάμε για μία (ακόμη) εβδομάδα παράτασης στο lockdown – Oρόσημο η 15η Μαρτίου

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2021, 09:04
Στα όριά τους οι καταστηματάρχες, ελπίζουν σε «ανάσα» από τα μέσα του μήνα
|SOOC

Πάμε για μία (ακόμη) εβδομάδα παράτασης στο lockdown – Oρόσημο η 15η Μαρτίου

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2021, 09:04

Η εικόνα ασφυκτικής πίεσης στο σύστημα Υγείας και ειδικά στις ΜΕΘ Covid στα νοσοκομεία της Αττικής, σε συνδυασμό με τον σταθερά υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού (χθες σημειώθηκε νέο κυριακάτικο «ρεκόρ» με 1.269 νέα κρούσματα) οδηγούν σε νέα παράταση του lockdown, για μία ακόμη εβδομάδα, όπως προεξόφλησε και ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εχουμε επιδημιολογική επιβάρυνση και παράλληλα και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας. «Ο χειρότερος δυνατός συνδυασμός αυτή την στιγμή στην Αττική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γώργος, κάνοντας λόγο για «βαθιά κόκκινη περίοδο» και καθοριστικό 15νθήμερο.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι υπάρχει θέμα με την τήρηση των μέτρων, απευθύνοντας έκκληση για τη σωστή εφαρμογή τους – κάτι όμως που είναι δύσκολο να εισακουστεί από τον κόσμο έπειτα από σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο σε καθεστώς lockdown (εντός και εκτός εισαγωγικών).

Ο κ. Γώγος εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων από τις 15 Μαρτίου και μετά, λέγοντας ότι από τα πρώτα που θα  ανοίξουν, είναι το λιανεμπόριο καθώς όπως είπε –και όπως τώρα συνειδητοποιούν και διαπιστώνουν όλοι– είναι το λιγότερο επιβαρυντικό!

Για την Τσικνοπέμπτη ο καθηγητής εκτίμησε ότι καλό θα ήταν να κάνουμε μόνοι μας λόγω της οικογενειακής διασποράς που παρατηρείται εσχάτως, ενώ έδωσε και την ελπίδα για ανοικτές εκκλησίες το Πάσχα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...