304
Τζετ «αφήνουν» τα χρώματα της ιταλικής σημαίας πάνω από τη νέα γέφυρα της Γένοβας | ΑΠΕ-ΕΡΑ

Σε λειτουργία, δύο χρόνια μετά την κατάρρευσή της, η νέα γέφυρα της Γένοβας

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2020, 21:33
Τζετ «αφήνουν» τα χρώματα της ιταλικής σημαίας πάνω από τη νέα γέφυρα της Γένοβας
|ΑΠΕ-ΕΡΑ

Σε λειτουργία, δύο χρόνια μετά την κατάρρευσή της, η νέα γέφυρα της Γένοβας

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2020, 21:33

Δύο χρόνια μετά την τραγική κατάρρευση της οδογέφυρας Μοράντι και εντός του χρονοδιαγράμματος εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας η καινούργια γέφυρα της Γένοβας.

Η νέα γέφυρα, ονόματι Σαν Τζόρτζιο, η οποία ενώνει δυο μεγάλα τμήματα της πόλης, εγκαινιάζεται δυο χρόνια μετά την τραγική κατάρρευση της παλιάς γέφυρας Μοράντι, στις 14 Αυγούστου του 2018, λόγω προβληματικής συντήρησης.

Η νέα γέφυρα έχει μήκος ένα χιλιόμετρο, είναι φτιαγμένη από χάλυβα και είναι εφοδιασμένη με ειδικούς αισθητήρες, οι οποίοι θα επιτρέπουν τον άμεσο εντοπισμό κάθε προβλήματος. Τη σχεδίασε ο διάσημος Γενοβέζος αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ήταν παρών στην τελετή εγκαινίων.

Μετά την ανάγνωση των ονομάτων των 43 νεκρών και την τήρηση τρίλεπτης σιγής, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε πήρε τον λόγο και υπογράμμισε ότι «ο πόνος είναι ακόμη πολύ δυνατός και ο στόχος της σημερινής ημέρας δεν είναι η γιορτή των εγκαινίων, αλλά να θυμόμαστε αυτούς που χάθηκαν».

Ενα ουράνιο τόξο πάνω από τη νέα οδογέφυρα, την ώρα των εγκαινίων. EPA/LUCA ZENNARO

«Η νέα αυτή γέφυρα είναι αποτέλεσμα της αποδοτικής συνεργασίας πολιτικών, τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεων και πολλών εργαζομένων», πρόσθεσε ο Κόντε ενώ τα πλοία, από το μεγάλο λιμάνι της Γένοβας, σφύριζαν ταυτοχρόνως.

Για την ολοκλήρωση της νέας οδογέφυρας χρησιμοποιήθηκαν 17.400 τόνοι χάλυβα, εργάσθηκαν πάνω από οκτακόσια άτομα (με τριακόσιους πενήντα ειδικευμένους τεχνίτες και πολιτικούς μηχανικούς) ενώ, συνολικά, τα έργα διήρκεσαν δεκαπέντε μήνες.

Πριν από την επίσημη τελετή εγκαινίων, ο ιταλός πρόεδρος συναντήθηκε με τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι δεν παρευρέθησαν στα εγκαίνια.

Διαμαρτύρονται για το ότι η εταιρία που θα διαχειρίζεται τη γέφυρα San Giorgio, παρά τις υποσχέσεις, είναι ακόμη η ίδια του 2018.

«Ξέρω ότι οι πληγές δεν επουλώνονται, ότι ο πόνος δεν ξεχνιέται και ότι η αλληλεγγύη δεν πρέπει να εξαντληθεί», τόνισε, εμφανώς συγκινημένος ο Ματαρέλα.

EPA/LUCA ZENNARO

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...