438
Δικηγόροι και δακρυγόνα που τους πετούν αστυνομικοί, έξω από το νοσοκομείο | EPA

Πακιστάν: Τρεις ασθενείς νεκροί από εισβολή εκατοντάδων μαινόμενων… δικηγόρων σε νοσοκομείο

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 15:45
Δικηγόροι και δακρυγόνα που τους πετούν αστυνομικοί, έξω από το νοσοκομείο
|EPA

Πακιστάν: Τρεις ασθενείς νεκροί από εισβολή εκατοντάδων μαινόμενων… δικηγόρων σε νοσοκομείο

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 15:45

Ενα απίστευτο σκηνικό εκτυλίχθηκε την Τετάρτη σε νοσοκομείο στη Λαχόρη του Πακιστάν, όταν ορδές δικηγόρων της πόλης εισέβαλαν στην καρδιολογική μονάδα και επιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, καταστρέφοντας εξοπλισμό και έπιπλα.

Το τραγικό αποτέλεσμα όμως, ήταν να πεθάνουν τρεις ασθενείς, που βρίσκονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς οι γιατροί δεν μπορούσαν να φτάσουν σε αυτούς για να τους παρέχουν την απαραίτητη ιατρική βοήθεια.

Οι περίπου 250 κοστουμάτοι δικηγόροι, νεαροί οι περισσότεροι, αφού τα έκαναν γυαλιά-καρφιά στο νοσοκομείο, στη συνέχεια συγκρούστηκαν με την αστυνομία που έσπευσε να επιβάλει την τάξη. Το νοσοκομείο, μέσα και έξω, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης για τουλάχιστον δύο ώρες. Παράθυρα, πόρτες, έπιπλα και ακριβός εξοπλισμός καταστράφηκαν, γιατροί και μέλη του προσωπικού ξυλοκοπήθηκαν άγρια, ενώ κάηκαν και αυτοκίνητα, παρκαρισμένα έξω από το κτίριο, ανάμεσά τους και ένα βαν της αστυνομίας.

Δικηγόρος πετά έναν σκουπιδοτενεκέ εναντίον αστυνομικών, ενώ αυτοκίνητα καίγονται – Reuters

Μέσα στον πανικό, οι ασθενείς εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους, και μόνο όσοι είχαν κοντά τους συγγενείς και φίλους κατάφεραν να φυγαδευτούν από τους χώρους του νοσοκομείου, που γέμισε δακρυγόνα!

Μία ασθενής μεταφέρθηκε εκτός νοσοκομείου για να γλυτώσει από την οργή των δικηγόρων

Ολα ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα, όταν μία ομάδα δικηγόρων πήγαν στο συγκεκριμένο καρδιολογικό ινστιτούτο συνοδεύοντας έναν συνάδελφό τους που είχε άρρωστη τη μητέρα του. Οι δικηγόροι καταγγέλλουν ότι οι γιατροί δεν την φρόντισαν όπως έπρεπε. Η διαφωνία κατέληξε σε γερό καυγά και… πολλές μπουνιές.

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν δικηγόρο

Και οι δύο πλευρές κατέθεσαν μηνύσεις, ενώ τα συνδικάτα τους ζήτησαν να γίνουν συλλήψεις. Τελικά, με παρέμβαση των τοπικών αρχών, οι γιατροί πείστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη και τα πνεύματα φαίνεται πως ηρεμούσαν, όμως αυτό άλλαξε όταν ένας γιατρός ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο κορόιδευε τους δικηγόρους.

Την επόμενη ημέρα, οι θιγμένοι δικηγόροι επιτέθηκαν στο νοσοκομείο. Από την οργή τους δεν γλύτωσε ούτε ο υπουργός Πληροφοριών της κυβέρνησης, που μετέβη στο σημείο για να τους σταματήσει αλλά έφαγε μερικές «ψιλές»…

Τα ΜΑΤ κυνηγούν δικηγόρους, ενώ πίσω τους καίγονται αυτοκίνητα

Οι δικηγόροι εισέβαλαν στο νοσοκομείο και χωρίστηκαν σε ομάδες για να καλύψουν όλους τους χώρους του. Μπήκαν μέχρι και στα αποδυτήρια του νοσηλευτικού προσωπικού, σπάζοντας ό,τι μπορούσαν και δέρνοντας κόσμο.

Τελικά, τους διέλυσε η αστυνομία, μετά από κυνηγητό, δακρυγόνα και συγκρούσεις σώμα με σώμα. Πολλοί από αυτούς τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 20 συνελήφθησαν.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φυλάσσουν το νοσοκομείο και την Πέμπτη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο νοσοκομείο την Πέμπτη

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...