329
Μητέρα με το μωρό της σε κέντρο εξέτασης για τον ιό HIV | Twitter

Πακιστάν: Εκατοντάδες κάτοικοι ενός χωριού μολύνθηκαν με τον ιό του AIDS

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 13:31
Μητέρα με το μωρό της σε κέντρο εξέτασης για τον ιό HIV | Twitter

Πακιστάν: Εκατοντάδες κάτοικοι ενός χωριού μολύνθηκαν με τον ιό του AIDS

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 13:31

Περισσότεροι από 400 κάτοικοι ενός φτωχού χωριού στο Πακιστάν έχουν μολυνθεί με τον ιό του AIDS τις τελευταίες εβδομάδες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Υπεύθυνος είναι ένας γιατρός, αμφιβόλου αξιοπιστίας και προσόντων, που φαίνεται πως χρησιμοποίησε μία μολυσμένη σύριγγα σε πολλούς ασθενείς. Είναι μάλιστα και ο ίδιος φορέας του ιού. Οι Αρχές δεν γνωρίζουν ακόμα αν το έκανε εσκεμμένα ή «κατά λάθος».

Η αστυνομία έχει σταλεί στην περιοχή για να διαφυλάξει την τάξη, καθώς δεκάδες οικογένειες περιμένουν έξω από ένα πρόχειρο κέντρο εξέτασης για τον ιό HIV, που δημιουργήθηκε στο Ουασάγιο, στην επαρχία Σιντ του νότιου Πακιστάν.

Η οργή και ο φόβος ξεχειλίζουν στο χωριό που έχει πληγεί από την επιδημία. Οι αρχές επισημαίνουν ότι προς το παρόν αγνοούν αν οφείλεται στη σοβαρή αμέλεια ενός παιδιάτρου ή ήταν σκόπιμη ενέργεια.

«Ερχονται κατά δεκάδες», δήλωσε ένας γιατρός στο κέντρο ελέγχου, όπου υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Ο Μούκταρ Πέρβεζ αναμένει με αγωνία τα αποτελέσματα του τεστ της κόρης του, ενώ αναρωτιέται αν ένας πρόσφατος πυρετός που παρουσίασε αποτελεί ένδειξη ότι έχει μολυνθεί από τον ιό.

Αλλοι έχουν ήδη μάθει το κακό νέο. Ο Νίσαρ Αχμεντ μπαίνει στην κλινική αναζητώντας φάρμακα για την ενός έτους κόρη του που βρέθηκε θετική στον ιό HIV τρεις ημέρες νωρίτερα.

«Καταριέμαι τον υπεύθυνο για τη μόλυνση όλων αυτών των παιδιών», καταγγέλλει.

Δίπλα του βρίσκεται ο Ιμάμ Ζάντι ο οποίος έχει έρθει για να κάνει τεστ σε πέντε από τα παιδιά του, αφού έμαθε ότι ο εγγονός του είναι θετικός στον ιό.

«Ποιος θα παίξει μαζί της; Και όταν μεγαλώσει, ποιος θα θέλει να την παντρευτεί;», λέει κλαίγοντας η μητέρα ενός τετράχρονου χρονου κοριτσιού που βρέθηκε θετικό στον ιό.

Στο Πακιστάν, η πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα είναι δύσκολη, κυρίως για τον αγροτικό πληθυσμό. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο ρυθμός μόλυνσης της ασθένειας στη χώρα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Ασία, ενώ μόνο μέσα στο 2017, καταγράφηκαν 20.000 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πολλά από αυτά οφείλονται στους απατεώνες που παριστάνουν τον γιατρό σε απομακρυσμένες περιοχές και κάνουν ένεση σε πολλούς ασθενείς με την ίδια σύριγγα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...