223
Το αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στο αεροδρόμιο σε κατοικημένη περιοχή | REUTERS/Akhtar Soomro

Πακιστάν: 97 νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους, άγνωστο πόσοι στο έδαφος

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2020, 10:24
Το αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στο αεροδρόμιο σε κατοικημένη περιοχή
|REUTERS/Akhtar Soomro

Πακιστάν: 97 νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους, άγνωστο πόσοι στο έδαφος

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2020, 10:24

Τουλάχιστον 97 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή την Παρασκευή, ενός Airbus A320 σε συνοικία του Καράτσι, στο Πακιστάν, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δόθηκε από τις Αρχές.

Το αεροπλάνο της εταιρείας Pakistan International Airlines (PIA) συνετρίβη πάνω σε κατοικίες ενώ προσέγγιζε στο αεροδρόμιο του Καράτσι. Ο τελευταίος απολογισμός, που κάνει λόγο για 97 νεκρούς και δύο επιζώντες, περιλαμβάνει τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος του αεροπλάνου. Τοπικό νοσοκομείο έκανε λόγο για ανθρώπους που σκοτώθηκαν στο έδαφος.

Το αεροπλάνο προερχόταν από τη Λαχώρη, στο βόρειο Πακιστάν, και μετέφερε 98 ανθρώπους, σύμφωνα με την PIA. Ο ένας από τους δύο που επέζησαν της συντριβής είναι ο Ζάφαρ Μασούντ, ο πρόεδρος της Τράπεζας του Παντζάμπ, μιας από τις σημαντικότερες τράπεζες του Πακιστάν.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης τερματίστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, σύμφωνα με τις Αρχές. Στη διάρκεια ολόκληρης της χθεσινής ημέρας, διασώστες και κάτοικοι έψαχναν στα συντρίμμια για να ανακαλύψουν θύματα της συντριβής. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε απανθρακωμένα πτώματα να φορτώνονται σε ασθενοφόρο.

Το Airbus βρισκόταν στο στάδιο της τελικής προσέγγισης στο αεροδρόμιο του Καράτσι όταν συνέβη η καταστροφή. Το αεροδρόμιο είχε δώσει στη διάθεση του αεροσκάφους και τους δύο διαδρόμους για άμεση προσγείωση, όμως εκείνος αποφάσισε να κάνει στροφή. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ο πιλότος είπε πως «έχασε έναν κινητήρα» (το αεροσκάφος έχει δύο) και μετά εξέπεμψε «σήμα κινδύνου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...