149
Διασώστες και περαστικοί στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος, στη Λασμπέλα του Μπελουχιστάν | Edhi Foundation/Handout/Reuters TV via REUTERS

Πακιστάν: 41 νεκροί μετά από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2023, 11:59
Διασώστες και περαστικοί στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος, στη Λασμπέλα του Μπελουχιστάν
|Edhi Foundation/Handout/Reuters TV via REUTERS

Πακιστάν: 41 νεκροί μετά από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2023, 11:59

Τουλάχιστον 41 είναι οι νεκροί μετά από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, στο νότιο Πακιστάν.

Το λεωφορείο τυλίχτηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα κάποια από τα πτώματα να έχουν απανθρακωθεί, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναγνώρισή τους, σύμφωνα με τοπικές αστυνομικές πηγές.

Το δυστύχημα σημειώθηκε καθώς το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 48 άνθρωποι, βρισκόταν καθ’ οδόν από την πρωτεύουσα του Μπαλουτσιστάν Κουέτα προς τη νότια πόλη Καράτσι.

Ο Χάμζα Ανζουμ, αξιωματούχος της περιοχής Λασμπέλα, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, δήλωσε στην εφημερίδα Dawn ότι το όχημα προσέκρουσε σε πυλώνα της γέφυρας που διέσχιζε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του στη χαράδρα.

Τροχαία δυστυχήματα σημειώνονται συχνά στο Πακιστάν, όπου οι παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας είναι συχνές και οι δρόμοι σε πολλές αγροτικές περιοχές βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Ιούνιο, μεταξύ των οποίων εννέα μέλη της ίδιας οικογένειας, μετά την πτώση επιβατικού βαν σε χαράδρα στο Μπαλουχιστάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...